Wereld van ons allemaal

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Raadsel-verhaaltje: ruzie en vrede

Ruzie ontstaat vaak als mensen jaloers zijn op wat een ander krijgt. En vrede ontstaat soms op een onverwachte manier. Luister maar:

kwartetkaarten Pagina 09 Afbeelding 0004

Er was eens een oude boer die drie zoons had en 17 koeien. Toen hij zijn levenseinde voelde naderen, riep hij zijn zoons bij elkaar. 'Als ik straks dood ben, moeten jullie de koeien onder elkaar verdelen. Ik wil het zo: de oudste krijgt de helft, de middelste krijgt een derde en de jongste krijgt twee koeien".
"Goed vader", zeiden de zoons. De vader was nog maar net in vrede begraven of er ontstond hevige ruzie tussen de broers. Het lukte ze maar niet om de koeien te verdelen zoals vader had bepaald. De buurman hoorde het gekrakeel en ging vragen wat er aan de hand was. Toen de broers de situatie hadden uitgelegd, zei de buurman "je mag wel een koe van mij lenen". Hij haalde een van zijn koeien op. En toen alles in vrede was geregeld, ging hij met zijn koe naar huis. Snap jij wat er gebeurd is?

kwartetkaarten Pagina 04 Afbeelding 0004Gebedje

Lieve God,

Kijk ik om mij heen, dan zie ik mensen die verschillen.
Mensen die heel ánders zijn en ándere dingen willen.
Soms ontstaat er ruzie om de een of andere reden.
Dan zijn ze onaardig en jaloers en ontevreden.
Iedereen wil méér en méér, en niemand geeft wat toe.
Kom dan helpen, Heer, net als de buurman met zijn koe!

 

 

Oplossing: Met de koe van de buurman erbij waren er 18 koeien. De helft hiervan, 9 koeien waren voor de oudste zoon. Een derde, 6 koeien waren voor de middelste zoon. De jongste zoon kreeg zijn 2 koeien. Toen bleef er één over. Die nam de buurman weer mee naar huis.

 

 

Artikelen in dit thema Wereld van ons allemaal

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook