In het ritme komen

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Een tafelbel

Maak eens een tafelbel van een wijnglas. Daarmee kun je het ritme van jullie dag aangeven. Denk maar aan de monniken en zusters in een klooster: als ze de bel horen gaan ze naar de kapel (zie het versje). En aan deftige families in grote huizen: als de bel klonk, kwam iedereen uit zijn kamer aan tafel voor de thee of de maaltijd. Ook in de tuin konden ze het belletje horen.

Thuis kun je voor het eten bellen, voor de thee, of als het bedtijd wordt.
Of om samen stil te worden voor een gesprek of gebedje.


IRK-tafelbel-1-nodigNodig:


* een stevig wijnglas op voet.


* een kraal.


* een touwtje.


* plakband.


* versierpapier, schaar, lijm.


Doen:
1. Maak een dikke knoop aan het einde van het touwtje. Rijg de kraal eraan.


2. Zet het glas ondersteboven. Knip het touwtje bij zodat de kraal vrij hangt als het begin van het touwtje in de bodem van het glas zit.


3. Wikkel een beetje plakband om het eind van het touwtje en plak dit 'voetje' tegen de bodem van het glas zodat het touwtje vrij in het midden hangt.


IRK-tafelbel-3-blaadjes24. Knip uit de hand gekleurde bloembladen met een langere punt. Haal elk blad even met je duim langs de rand van de open schaar, zodat ze ietsje bol komen te staan. Knip ook groene bladeren, iets korter en laat ze ook iets bollen.


5. Plak de dunne uiteinden van de bloembladen tegen de steel van het glas met plakband, zodat de kelk een bloemkelk wordt. Je kunt zoveel bloembladen maken als je mooi vindt. Laat ze wel vrij hangen, anders klinkt de bel niet meer.


IRK-tafelbel-4-blaadjesomglas2

 

5. Plak er bovenaan een rij groene blaadjes overheen.
Versier alles zo mooi als je wilt!

 

 


IRK-tafelbel-5-eindresultaatTIP: Laat de kinderen om de beurt mogen bellen, zodat ze het ritme van de dag bewust beleven. Zorg wel dat het speels blijft, want ritme thuis is iets prettigs, geen keurslijf.

TIP: stuur een foto van jullie bel naar info@geloventhuis.nl of zet hem op de Facebook geloven thuispagina!

 

 

 

 

 

 

 

MdJ

Artikelen in dit thema In het ritme komen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook