Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Vieren rond de kijktafel

Op de zondagen van de veertigdagentijd zou je thuis een speciaal moment rond de kijktafel kunnen creëren. Je kan dat op de volgende manier doen. Pas de onderdelen aan de leeftijd van je kinderen aan.

Kijktafel-vast-wel-knoop-2-geheel-IMG 8970

* Maak de (volgende) knoop in het touw en verplaats het poppetje als dat een rol op jullie kijktafel heeft.

* Steek het lichtje aan

* Zeg het passende couplet van het groeiversje (zie de rubriek 'vertellen')

 

* Vertel de inhoud van het bijpassende bijbelverhaal ( zie de rubriek 'vertellen')

* hou een kort gesprekje over de 'manier van geven' van de week, bedenk samen hoe jullie daar aandacht aan zouden willen besteden.

Kijktafel-vast-wel-detail-doosje-met-gebedsintenties-op-briefjes-open-IMG 8973* Open het 'doosje van je binnenste' en bid voor de intenties die er in de loop van week door de gezinsleden zijn ingedaan.

* Eindig met het samen bidden van het 'Onze Vader.' In de rubriek 'bidden en vieren' vind je de tekst en melodie van  'Onze Vader verborgen'.

Steek gedurende de week telkens op een vast moment het lichtje op de Vastenkijktafel aan, want als het lichtje brandt komt het verhaal wat de kijktafel vertelt tot leven!

EK

 

Artikelen in dit thema Vast wel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook