Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over houvast en geven

In deze veertigdagentijd ligt het accent op een houvast hebben, denk aan het touw met de knopen op de kijktafel en aan verschillende manieren van geven, die heel veel uitmaken maar die niet concreet tastbaar zijn ingepakt in een cadeaupapiertje.

In het verleden schreef ik al eens een bijdrage over het belang van prentenboeken in de geloofsopvoeding en welke prentenboeken daarvoor geschikt zijn. De prentenboeken die we op deze site tippen, zijn hiervoor altijd geschikt.

Rond  houvast

Vast-Oliver-Jeffers

Oliver Jeffers, VAST


Fred's vlieger zit vast in een boom.

Hij gooit zijn schoen naar de vlieger, maar ook die komt vast te zitten. Dus gooit hij zijn andere schoen naar de boom, en ook die zit vast... evenals een ladder, een verfblik, een wasbak, een orang-oetang, een walvis en nog veel meer. Maar zijn vlieger komt niet naar beneden. Alles zit vast!

Krijgt Fred zijn vlieger ooit nog terug?

 

 

 

 

Mijn held

 

Ingrid en Dieter Schubert, MIJN HELD

Een muizenman heeft een touw.

Daarmee kan hij alle gevaren trotseren die hij in zijn leven tegenkomt. Als hij het touw maar vast heeft.

Een humoristisch prentenboek dat ook een beetje over opscheppen gaat, maar dat moet je in de veertigdagentijd dus niet doen. Vasten speelt zich in het verborgene af!

 

 

Rond geven

steensoep index

Tonny Bonning & Sally Hobson, STEENSOEP

Vos heeft honger en hij vraagt de dieren om wat te eten. Niemand wil hem echter iets geven. Daarom bedenkt Vos een slim plan...Hij gaat steensoep maken! Kom nou- soep van een steen? Dat is toch hartstikke vies?

Met met de nodige sluwheid, weet Vos er toch een heerlijk soepje van te maken. Het perfecte recept voor een smakelijke hervertelling van een klassiek verhaal, waar iedereen zijn steentje bijdraagt en toch iets geeft!

 

fredericktitel

 

Leo Lionni, FREDERICK

Muis Frederick doet niet mee als de andere muizen hard werken om hun wintervoorraad-  bestaande uit graantjes, nootje en zaadjes- in hun holletje te brengen.

Hij zit stil op een muurtje en verzamelt andere dingen die hij opslaat in zijn binnenste.

Als de wintervoorraad op is, is het nog lang geen lente. Dan spreekt Frederick zijn innerlijke voorraad aan en verwarmt de muizen met zonnewarmte, tovert kleuren en helpt de muizen met woorden om vol te houden!

 

 

EK

 

 

Artikelen in dit thema Vast wel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook