Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Vastenactie 2016

Voldoende te eten voor families in Katakwi

vastenactie oeganda 1In 2016 gaat de Vastenaktie naar Oeganda, naar het district Teso in het noordoosten. Het is een arm, achtergebleven gebied, waar de mensen afhankelijk zijn van de landbouw. Door de steeds extremere weersomstandigheden zijn de opbrengsten van het land echter veel te laag. Mensen lijden honger en iets ten noorden van campagnegebied Katakwi overlijden zelfs mensen.

De projectpartner van Vastenaktie Nederland, Socadido helpt de gemeenschappen om te gaan met extreme droogte én extreme regenval, zodat de oogsten verbeteren en de mensen voldoende te eten hebben. Denk aan irrigatietechnieken, het telen van bepaalde gewassen en hulp bij het 'opstarten'. Als er eenmaal wat productie is, worden de boeren geholpen met de verkoop van hun producten.

vastenactie 2Ook de oprichting van kleine coöperaties wordt ondersteund. Veel mensen die al zijn geholpen, kunnen inmiddels in hun onderhoud voorzien.

Het campagneproject richt zich op een aantal gemeenschappen in Katakwi, een gebied in het district Teso, waar de hulp nog op gang moet komen.

Meer informatie op de website van Vastenaktie.

vastendoosje

Vellen waarmee je zelf van een melkpak een vastendoosje kunt beplakken en versieren kan je hier bestellen.

 

De Protestantse Kerken in Nederland, PKN, voert actie onder het motto van 'Ik ga. Zet een stap naar de ander'. Op de website en in de webwinkel van de PKN vind je veel informatie en materialen. Ga naar...

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Vast wel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook