Wat een verandering!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Ervaar -in een museum - zelf de veranderingen

Nederland kent talloze musea, die laten zien welke grote veranderingen er in de loop van de geschiedenis hebben plaatsgevonden. De meeste musea zijn ook voor kinderen boeiend om te bezoeken. Enkele aanraders zijn:

  • Het zuiderzeemuseum in Enkhuizen: in dit museum komen de verhalen van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden tot leven. In het buitenmuseum maak je een wandeling door de geschiedenis. Meer dan honderd authentieke huisjes, kerken en winkels zijn te bezichtigen. Voor kinderen is vooral het oude schooltje en de snoepwinkel een aanrader. Bovendien kun je op verschillende plekken spelen met Oud-Hollandse speelgoed, is er een speurtocht uitgezet en kun je je verkleden als Volendammer visser.

    zuiderzeemuseum

  • Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem: in dit museum ontdek je hoe men vroeger brood en taart maakte. In de schoolvakanties kunnen kinderen ook zelf als bakker aan de slag.

    Bakkerijmuseum

  • Het Museum van de Twintigste eeuw te Hoorn brengt de tijd waarin opa en oma jong waren tot leven. Aan de hand van talloze voorwerpen kom je veel te weten over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden, leefden,werkten en speelden de mensen toen?

  • Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht: Hoe kregen kinderen vroeger les? Hoe zagen de scholen er toen uit? Welke regels waren er en wat voor straf kon je krijgen? Op al die vragen geeft dit museum een antwoord. Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar kun je bij de balie een museum-tas lenen: een familie-doepakket vol met leuke spellen en opdrachten.museumdoetas-onderwijsmuseum

Artikelen in dit thema Wat een verandering!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook