Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Wacht even!

Advent en Kerst 2017

Op 3 december begint de Advent. De tijd waarin we wachten op de komst van het Kerstkind. In het woord 'wachten' zitten oorspronkelijk twee betekenissen verborgen: de betekenis van 'waken' én van 'wachten op'. Denk maar aan de herders op het veld, die de wacht houden bij hun kudde schapen. Ze zitten niet gedachteloos te wachten tot het ochtend wordt, maar ze wachten op een actieve manier. Zijn gespitst op ieder geluid dat mogelijk hun kudde bedreigt: ze waken al wachtend. Zo willen ook wij ons deze advent op een actieve manier voorbereiden op Kerstmis. Onze kijktafel is een adventstak die steeds lichter wordt; er is een mooi adventsverhaal waarvan je elke dag een klein stukje kunt voorlezen; tips om je als gezin actief innerlijk en uiterlijk op Kerstmis voor te bereiden, gebedjes, versjes, verdieping, prentenboeken- en bijbelverhalen. We wensen jullie een fijne advent toe, met veel actief wachten!

De basis voor kijktafel voor deze Advent is een tak. Terwijl we samen wachten op Kerstmis, vervangen we de zwarte sterren door witte, zo wordt het steeds lichter op de kijktafel.

Marjet de Jong schreef dit fonkelnieuwe Adventsverhaal over 'wachten' helemaal op rijm!

Nelleke Spiljard vertelt uit eigen ervaring dat (leren) ergens op te kunnen wachten wezenlijk is.

30 activiteiten die je samen met je kind(eren) kunt doen op weg naar Kerstmis toe. Kies uit welke bij je gezin passen.

Deze prentenboeken kunnen je helpen om de Adventstijd verwachtingsvol te beleven.

Wacht eens! Bij elk kaarsje dat aangestoken wordt op de zondagen van de Advent past een mooi versje.

Tim Schilling denkt na over een actieve en innerlijke voorbereiding op het Kerstfeest. Want zonder dat kunnen we Jezus niet echt welkom heten.

Met een klein gebedje of een mini-ritueel geef je het aansteken van de kaarsjes van de adventskrans of bij de adventsopstelling diepgang.

Jesaja, Johannes de Doper, Maria en de herders in het veld: mensen die weten te wachten tot Gods belofte in vervulling gaat. Ruth Hartog tipt bijbelverhalen voor kinderen in deze Advent.

We laten je stap voor stap zien hoe je de sterren voor de Adventstak maakt.

Als je met je kinderen tijdens deze Advent kleine gesprekjes wilt voeren over over wachten en waken, heb je steun aan deze drie vragen en associaties.

In deze rubriek tippen we enkele liedjes die geschikt zijn voor de Advent en aansluiten bij ons thema.

Eindelijk is het zover: Kerstfeest! Welke nieuwe prentenboeken zijn er dit jaar verschenen, die bij uitstek geschikt zijn om bij op kerstavond, bij kerstontbijt of voor of na het kerstdiner te lezen?

Op de eerste zondag van de Avent begint een nieuw kerkelijk jaar, waarin we vooral uit het Evangelie van Marcus zullen lezen. Dit boek helpt je meer te begrijpen van het Marcusevangelie.

Steun ons met een gift. Eén keer per jaar vragen we dit. Zo kunnen we je blijven inspireren.

Ons thema 'Wacht even!' samengevat in een afbeelding!