Wacht even!

Thema van Advent en Kerst 2017

Op 3 december begint de Advent. De tijd waarin we wachten op de komst van het Kerstkind. In het woord 'wachten' zitten oorspronkelijk twee betekenissen verborgen: de betekenis van 'waken' én van 'wachten op'. Denk maar aan de herders op het veld, die de wacht houden bij hun kudde schapen. Ze zitten niet gedachteloos te wachten tot het ochtend wordt, maar ze wachten op een actieve manier. Zijn gespitst op ieder geluid dat mogelijk hun kudde bedreigt: ze waken al wachtend. Zo willen ook wij ons deze advent op een actieve manier voorbereiden op Kerstmis. Onze kijktafel is een adventstak die steeds lichter wordt; er is een mooi adventsverhaal waarvan je elke dag een klein stukje kunt voorlezen; tips om je als gezin actief innerlijk en uiterlijk op Kerstmis voor te bereiden, gebedjes, versjes, verdieping, prentenboeken- en bijbelverhalen. We wensen jullie een fijne advent toe, met veel actief wachten!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook