Wacht even!

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken voor Kerst

Eindelijk is het zover: Kerstfeest! Welke nieuwe prentenboeken zijn er dit jaar verschenen, die bij uitstek geschikt zijn om op kerstavond, bij het kerstontbijt of ’s avonds voor of na het kerstdiner te lezen?

cover lieve kleine ezelLieve, kleine Ezel

De kleine ezel is jaloers op de mooie paarden die hij ziet passeren. Wat stelt hij nu eigenlijk voor? Maar dan blijkt dat hij een heel bijzondere opdracht krijgt: hij mag de zwangere Maria naar Bethlehem brengen!

illustratie lieve kleine ezelAls Jezus wordt geboren, staat de kleine ezel vooraan. Een vrolijk, licht verhaal op rijm, met een belangrijke boodschap: al ben je maar klein en onbeduidend, God heeft een plan voor jou!


Dandi Daley Mackall, Lieve kleine ezel
het geluk van de hemel coverHet geluk van de hemel

Met deze prachtige titel wordt de inhoud van dit prentenboek samengevat: Jezus is een heel bijzonder kind, dat het geluk van de hemel naar de mensen brengt.

Een prentenboek voor wat oudere kinderen, dat het Bijbelse verhaal op een zorgvuldige manier naverteld. Het verhaal begint bij de wijzen, die hadden ontdekt dat er Iemand zou komen, die anders zou zijn.

Het boek vertelt over de aankondiging van de geboorte door de engel, de reis naar Bethlehem, de geboorte van Jezus, het bezoek van de herders en de wijzen en tenslotte over de vlucht naar Egypte.
Antonia Woordward, Het geluk van de hemel

De ezel en de os cover

 

De ezel en de os

In een stal in Bethlehem wonen een ezel en een os. De ezel voelt zich heel ongelukkig.

De os kijkt op hem neer en eet zoveel hooi, dat er voor de ezel haast niets overblijft. Op een avond stappen Jozef en Maria de stal binnen.

illustratie ezel en osDe ezel voelt zich blij worden van binnen, al begrijpt hij niet precies waarom.

Als het kindje wordt geboren, verandert de sfeer in de stal.

De os houdt opeens rekening met de anderen en deelt zelfs zijn hooi met de ezel.

Mooi uitgevoerd prentenboek met sfeervolle aquereltekeningen.
Loek Koopmans, De ezel en de os

mijn kleine verhalendoos coverMijn kleine verhalendoos: Het kerstverhaal

In een vrolijk vormgegeven doosje vind je niet alleen een boekje met het kerstverhaal, maar ook een puzzel en houten speelfiguurtjes. De doos kan worden omgebouwd tot stal, zodat met de figuren het kerstverhaal kan worden nagespeeld.

mijn kleine verhalendoos voorbeeldDe puzzel met 16 stukken stelt de weg van Nazareth naar Bethlehem voor. Zo kunnen peuters en kleuters op een interactieve manier met het Kerstverhaal aan de slag.


Diverse auteurs, Mijn kleine verhalendoos: Het kerstverhaal

Ruth Hartog

Artikelen in dit thema Wacht even!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook