Wacht even!

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over wachten

Advent is een periode van wachten. Je wacht op het grote feest van Kerst. Dat kan soms lang duren. Maar deze tijd van wachten brengt ook iets moois met zich mee: je verheugt je op wat komen gaat en je treft voorbereidingen voor deze bijzondere dag. Deze prentenboeken kunnen je helpen om de Adventstijd verwachtingsvol te beleven.

hoeveel nachtjes tot kerstmis coverWanneer is het Kerstmis? 24 adventsverhalen
“Wanneer is het nu eindelijk Kerstmis?” vraagt Kleine Beer aan zijn moeder. Nog vierentwintig nachtjes slapen, antwoordt moeder Beer. Elke avond vertelt ze hem aan de hand van de tekeningen achter de luikjes van de Adventskalender een verhaal waarin een kleine beer een rol speelt. Zo neemt Moeder Beer haar kind mee op weg naar Kerst. Een geschikt boek voor kinderen vanaf een jaar of vijf.
Antonie Schneider, Wanneer is het Kerstmis? (alleen tweedehands verkrijgbaar)

Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?
Kleine Pip kan niet wachten tot het Kerstmis is. Iedere ochtend denkt hij dat het zover is. Papa Brom vertelt hem dat het nog vier nachtjes slapen is, nog drie, nog twee. Voordat het zover is, is er nog genoeg te doen: de kerstboom moet worden versierd, de kerstkaarten verstuurd, de cadeautjes ingepakt… Een warm en liefdevol verhaal over een prachtig feest.
Mark Sperring, Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?


de wachteling coverDe wachteling
Dit filosofische prentenboek nodigt uit om in gesprek te gaan over ‘wachten’. Een man met een koffertje staat te wachten aan de kant van de weg. Als hem gevraagd wordt waarop hij wacht, antwoordt hij: ‘Op wat komt.’ Een vrouw met twee kinderen vraagt of ze voor mag gaan. Zo passeren verschillende mensen de wachtende man, die wacht ‘op het goede moment’: “En wanneer is dat, het goede moment?”
"Dat komt. Maar je moet erin geloven."

de wachteling illustratieDit is geen gewoon prentenboek, maar een denk- en praatboek voor jong en oud over verschillende manieren van wachten.


Frank Pollet, De wachteling

 

Ruth Hartog

Artikelen in dit thema Wacht even!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook