Wie is bang voor de wolf?

Thema van Herfst 2017

Deze oktobermaand stellen we een spannend verhaal centraal: Franciscus en de wolf. Het is het verhaal van een wolf die het dorpje Gubbio doodsbang maakt en die door Franciscus van Assisi op wonderlijke wijze wordt getemd. De wolf is een dier waar je lekker bij kan griezelen (met een knipoog naar de Kinderboekenweek). Maar hij staat in ons Franciscusverhaal - en ook in sprookjes zoals Roodkapje - voor méér dan alleen een wild dier. Wat betekent de wolf nog meer? Zijn dat dingen die je misschien ook in jezelf herkent? Kijk eens in de spiegel: kun je vriendschap met hem sluiten? Lukt het ons om net als Franciscus, de wolf 'broeder' te noemen? Laat je deze maand verrassen door de oktoberkijktafels, de wolf in de bijbel en in prentenboeken, de wolf van golfkarton, de 'wulf' van een bange peuter en nog veel meer...     

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook