Header vuur

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

Thema: Vlinderlicht

Hemelvaart en Pinksteren 2018

De aardse rups ondergaat in zijn cocon een grote verandering. Na de metamorfose is hij/zij een vlinder geworden, die met zijn prachtige kleuren schittert in het zonlicht en in zijn element is in de lucht. Zo verbindt de vlinder de aarde met de hemel. Vrij, vrolijk en onbezorgd vliegt de vlinder van bloem tot bloem en brengt zo verbinding tot stand. Zo doet een vlinder wel een beetje denken aan de Heilige Geest die mensen aanzet tot verandering en verbinding tussen mensen aanbrengt. De bange leerlingen laten zich aanblazen door de adem van God. Ze gooien de deuren open en treden naar buiten. Er waait meteen een nieuwe, frisse wind die vele mensen aanspreekt.
Een vlinder landt soms bijna ongemerkt op je schouder of arm, maar als je hem zou willen vangen, lukt dat bijna nooit. De vlinder heeft iets ongrijpbaars, maar is vol van levensvreugde. Zie het als een levensles aan je kind en jezelf. In onze vijf vaste rubrieken verbinden we Hemelvaart en Pinksteren met het zomerse thema 'Vlinderlicht'. Kijk gauw of er iets bij is wat jij je kind(eren) wilt bijbrengen, laten beleven, laten zien, wat wilt bidden, voorlezen of knutselen. De vlinder komt telkens op andere wijze aangefladderd. Veel plezier!

Natuurlijk staan vlinders centraal op de kijktafels voor Hemelvaart, Pinksteren en de gewone dagen in deze twee maanden die Ellie Keller weer met veel plezier maakte.

Een fonkelnieuw versje over kruipen en fladderen gemaakt door Marjet de Jong.

Nelleke Spiljard vertelt ons over lichte vlinders, symbolische vlinders, fladderen én over het verband tussen de ziel en de vlinder.

Ruth Hartog tipt weer verrassende prentenboeken die ons thema 'Vlinderlicht' op verschillende wijze belichten.

Voorbeeld gebedjes uit 'God, ik heb een vlinder gezien' en 'In de hemel en op aarde'

Een leuke knutsel waarmee je kind keer op keer kan zien, hoe een rups een vlinder wordt.

Tim Schilling leest over omvorming, bevrijding en geluk in de nieuwe pastorale brief van Paus Franciscus 'Gaudete et Exsultate'. Lees je mee?

Ruth tipt bijbelverhalen waarin mensen een metamorfose ondergaan. Over bevrijding en licht zien.

Een mooie tekst met afsluitend gebedje.

Herinnering aan de glas-in-lood vlinder van de bijzondere oma van ons redactielid Tim Schilling

Een verhaal om voor te lezen van Toon Tellegen

Deze gast-column is van Kolet Janssen, theologe en schrijfster.

Is dit nu een Gehakkelde aurelia of toch een Kleine vos? Het is fijn om de namen van de vlinders te kennen. Zo worden het steeds meer onze gevleugelde vrienden.

Je kunt God op vele manieren kennen. Een mooi beeld voor Pinksteren is God als licht of als adem.

Wist je dat je in ons archief volop inspiratie kunt vinden bijvoorbeeld over de feesten van Hemelvaart en Pinksteren?

Drie liedjes over hoe wij allemaal kunnen veranderen en zo worden zoals God ons bedoeld heeft.

We zijn trots op dit bijzondere versjesboek geschreven door ons redactielid Marjet de Jong. Kinderen, maar ook grote mensen zullen ervan genieten!

Ons thema 'Vlinderlicht' samengevat in een beeld