Vlinderlicht

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Bijbelverhalen voor de maand mei en juni

In de zomer fladderen vrolijke vlinders van bloem naar bloem. Iedereen die ze ziet, krijgt een glimlach op zijn gezicht. De vrienden van Jezus lijken een beetje op vlinders. Veertig dagen nadat Jezus is opgestaan, gaat Hij terug naar zijn Vader, in de hemel. De leerlingen zien hoe een wolk Hem van hen wegneemt. Ze gaan terug naar Jeruzalem, naar de zaal waar ze altijd bij elkaar komen. Daar bidden ze samen en wachten op wat gaat gebeuren.De leerlingen trekken zich terug, net als een rups die een cocon spint. Het wordt heel stil. Maar dan, na tien dagen, gebeurt er iets heel bijzonders. De leerlingen worden vol van de Geest van God. Nu kunnnen ze niet langer binnen blijven. Ze gaan de stad in en vertellen iedereen welke bijzondere dingen Jezus heeft gedaan. Net als een rups die uit zijn cocon kruipt en zijn vleugels uitslaat, zo komen ook de leerlingen tevoorschijn, om iedereen over Jezus te vertellen. Hij leeft!

hemelvaart kinderbijbelHemelvaart
Na veertig dagen gaat Jezus terug naar zijn Vader in de hemel. Hij belooft zijn vrienden dat er een andere Helper zal komen, die altijd bij hen zal blijven. Als Jezus naar de hemel is gegaan, zien de leerlingen plotseling twee engelen. Zij stellen hen gerust: net zoals Jezus nu naar de hemel is gegaan, zo zal Hij ook weer terugkomen, om alles nieuw te maken.

Je vindt het verhaal van de Hemelvaart o.a. in Het groot Kinderbijbelliedjesleesboek. Er is ook een liedje bij. Je vindt het in de categorie Bidden en vieren.
pinksteren kijkbijbel
Pinksteren

Tien dagen lang zijn de leerlingen bij elkaar. Ze wachten op de Helper die Jezus heeft beloofd. Dan breekt het Pinksterfeest aan. De leerlingen worden vol van Gods Geest. Enthousiast gaan ze naar buiten en vertellen iedereen dat Jezus is opgestaan.

Je vindt het verhaal van Pinksteren o.a. in de Kijkbijbel van Kees de Kort.

petrusPetrus wordt gevangen genomen

Petrus is een van de beste vrienden van Jezus. Maar toen Jezus gevangen werd genomen, liet Petrus Jezus in de steek. Hij zei zelfs drie keer dat Hij Jezus nooit had gekend, zo bang was hij. Na het Pinksterfeest is alles anders. Petrus is niet bang meer. Hij vertelt iedereen dat Jezus leeft. Zelfs als het hem wordt verboden, preekt Petrus verder. Dan wordt hij opgepakt en in de gevangenis gegooid. Maar Petrus is niet bang: ‘De verhalen van Jezus zijn sterker dan de dikste muren’. Wat een verandering! Van een bang mannetje is Petrus veranderd in een sterke man, waar je op kunt bouwen. Een rups wordt een vlinder, een bangerik wordt een rots!

Je vindt het verhaal over Petrus in de gevangenis o.a. in Het hoogste woord. De illustratie komt uit de Startbijbel.

bekering PaulusSaulus wordt Paulus
Er staat in de Bijbel nog een verhaal over iemand die helemaal verandert. Saulus heeft een hekel aan de vrienden van Jezus. Hij vindt het maar onzin wat ze vertellen en is bang dat mensen dat echt gaan geloven. Daarom probeert hij zoveel mogelijk vrienden van Jezus gevangen te nemen. Maar op een dag, als Saulus onderweg is om de leerlingen van Jezus op te pakken, schijnt er plotseling een verblindende lichtflits in zijn gezicht. Saulus hoort de stem van Jezus. ‘Waarom vervolg je mij?‘ vraagt Jezus hem.Vanaf dat moment is Saulus een ander mens. Hij neemt niemand meer gevangen. Hij vertelt juist iedereen dat hij ook in Jezus is gaan geloven. Saulus krijgt zelfs een nieuwe naam: Paulus.

Je vindt het verhaal over de verandering van Saulus o.a. in Hosanna! van Kolet Janssen. De illustratie is afkomstig van www.kcv-net.nl

Ruth Hartog

Artikelen in dit thema Vlinderlicht

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook