Vlinderlicht

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

De vlinder van Grandma Helen

 butterfly Grandma HelenNaast haar favoriete vrucht (aardbei) en haar favoriete buitenpret (met blote voeten door modder lopen), had mijn Amerikaanse oma, Grandma Helen, ook een favoriet beest: de vlinder. Daaraan vond ze mooi wat de meeste mensen er mooi aan vinden: de kleuren, de fladderende beweging, het idee dat een bescheiden, kruipende insect kan veranderen in een luchtreiziger. Dat ze vlinders zo leuk vond, wist ik pas later in mijn leven. Dat kwam door een cadeau dat ik van haar kreeg. Toen de ramen van haar huis vervangen moesten worden, liet ze kleine vlinders maken van de oude glas-in-lood ramen. Deze heeft ze uitgedeeld aan haar kinderen en kleinkinderen. Op de foto ziet u degene die ik van haar gekregen heb.

Als symbool past de vlinder heel goed bij mijn oma, want ze was en is (nu in de hemel) echt een verrezen geest. Niemand heeft zoveel voor mijn geloof betekent als zij. Zij was diegene die, toen ik jong was, me steeds weer uitnodigde om naar de kerk te komen, nadat wij dat niet meer deden als gezin. Hoewel ik niks had met de Kerk in de tijd, ging ik toch vaak met haar mee, want Grandma was zo lief. Hoe kon ik nee zeggen? Want hoeveel koekjes had ze niet voor me gebakken? Hoeveel pancakes? Hoeveel keer mochten mijn zus en ik niet bij haar logeren? Hoeveel keer heeft ze ons gezin niet geholpen, toen het niet zo goed ging?

oma en opa Tim 1967Nooit zette Grandma me onder druk om te geloven, maar haar eigen geloof was altijd zichtbaar. Zij had altijd een rozenkrans bij zich, en eenmaal in de kerk was ze 'all business'. Ze knielde meteen en pakte haar bidprentjes. Het was overduidelijk hoe serieus ze het nam.

Ik vind het tekenend dat Grandma (Helen Marie Sondgerath) geboren werd op Maria Boodschap (25 maart 1922) en stierf op de Hoogfeest van het Heilig Hart (15 juni 2007), want zij had een grote devotie voor Jezus en Maria, en deze beide feesten benadrukken hoe Gods liefde gestalte moet krijgen in het mensenleven. Daar stond ze altijd voor open. Thank you, and God bless you, Grandma!

Tim Schilling

Op de foto: Tim als kind samen met Grandma Helen en haar man, John Sondgerath (Grandpa).

Artikelen in dit thema Vlinderlicht

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook