Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Belle en het Beest

Als je het met kinderen wil hebben over het verschil tussen innerlijke en uiterlijk schoonheid, dan ben jij bij Belle en het Beest (Beauty and the Beast) aan het goede adres.

Deze Disney-film uit 2017 is een live-action remake van de animatiefilm uit 1991. Allebei gaan terug naar een Franse sprookje uit de 18e eeuw. Het verhaal gaat over een ijdele prins die om reden van zijn kleinhartige gedrag vervloekt wordt en verandert in een vreselijk beest. Hij woont in pijnlijke isolatie totdat een man op zijn eigendom een roos plukt voor zijn dochter. Nadat deze man gevangen wordt door de beest, komt zijn mooie dochter hem zoeken. De beest wordt (natuurlijk!) gecharmeerd door de dochter die zowel van buiten als binnen mooi is. Door de ontmoeting met haar ontstaat een vriendschap en wordt ook hij mooi van binnen. Ja, het is een liefdesverhaal en een musical, maar er zijn ook zwaardgevechten, wolven en een griezelig bos voor de jongens. (En eerlijk gezegd: ik vond als jongen, een liefdesverhaal nooit zo erg.)

Tim Schilling

Artikelen in dit thema Wat mooi!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook