Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken waarin je van alles kunt tegenkomen


In de herfst kun je zomaar de mooiste dingen tegenkomen. In het bos vind je kastanjes, eikeltjes en herfstbladeren met de mooiste kleuren. Als je in de stad woont, kun je kinderen tegenkomen met een lampion in hun hand. En rond 5 december bots je misschien onverwacht op Sinterklaas en zijn Pieten! Deze boeken gaan over alles wat je tegen kunt komen: gevaarlijke dieren, zoals in De Gruffalo. Allerlei obstakels terwijl je op zoek bent naar een beer in Berenjacht. Maar ook in het bos kun je van alles tegenkomen, zoals je ontdekt in Herfstblaadjes, Laat je verrassen door het moois dat je deze herfst tegenkomt!

illustratie het is herfst
Het is herfst

In het kleurrijke zoekboek 'Het is herfst' ontdek je wat je in dit seizoen allemaal kunt tegenkomen.

cover het is herfstTientallen personages beleven kleine en grote avonturen.


Op de achterzijde van het boek staan een aantal figuren, die je op iedere bladzijde kunt tegenkomen.

Een boek om lang in te kijken en steeds nieuwe verhalen bij te verzinnen.

Rotraut Susanne Berner, Het is herfst.

 illustratie berenjachtWij gaan op berenjacht
Een gezin bestaande uit een vader met vier kinderen gaat op berenjacht. Onderweg komen ze van alles tegen: hoog gras, water, modder, een donker bos. Ze kunnen er niet onderdoor, ze kunnen er niet bovenover, ze moeten er wel dwars doorheen.

cover berenjachtGelukkig helpen ze elkaar en spreken ze elkaar moed in: wij zijn niet bang! Maar als ze dan écht een beer tegenkomen, weten ze niet hoe gauw ze naar huis moeten rennen.

Een klassieker die eigenlijk in geen enkele boekenkast mag ontbreken.

Helen Oxenbury en Michael Rosen, Wij gaan op berenjacht

gruffalo vos illuDe Gruffalo
Een muis komt in het bos allemaal dieren tegen, die het op hem hebben gemunt. Steeds weet de muis de dieren op veilige afstand te houden, door een gruwelijk monster te verzinnen: de Gruffalo.

cover de GruffaloMaar dan staat plotseling écht de Gruffalo voor zijn neus. Gelukkig laat deze zich ook misleiden, zodat de muis tenslotte tevreden een nootje kan eten.

Verrassend prentenboek over een sluwe muis.

Julia Donaldson en Axel Scheffler, De Gruffalo

herfstblaadjes cover

 

Herfstblaadjes
Een peuter gaat wandelen in de regen en laat zien wat je allemaal voor moois kunt tegenkomen in de herfst: Paddenstoelen, slakken, prachtige blaadjes.

Een vrolijk kartonboekje voor de allerkleinsten.

Liesbeth Slegers, Herfstblaadjes


 

Ruth Hartog-Hoogendam

Artikelen in dit thema Tegenkomen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook