Winterkost

Thema van Winter 2021

Het is winter, de natuur is stil en ingekeerd. Misschien vriest het wel of ligt er sneeuw. Dit seizoen vraagt erom te letten op dingen die kostbaar zijn in ons leven. Warmte, vriendschap, samen eten. Daarom gaat Geloven thuis nu letterlijk over 'Winterkost'! Over winterse gerechten met liefde gemaakt. Met producten die misschien nog wel veel lekkerder smaken als ze uit de buurt komen: boerenkool uit de volkstuin, prei, uien of wortelen gekocht bij de boer ... goede kost! Maar eten heeft ook een grote betekenis in het koninkrijk van God. Veel gelijkenissen gaan over het bruiloftsmaal als beeld voor hoe God het wil. Ieder is uitgenodigd, er is overvloed, alles is ten goede gekeerd. Als gasten krijgen we van Jezus de opdracht ook op elkáár te letten, zodat niemand tekort komt. Geef je ogen de kost deze winter. Juist in deze winter-met-beperkingen is het bijzonder als we mensen op bezoek kunnen krijgen en samen kunnen eten. Of zorg op een andere manier voor voedsel voor je naaste!   
Ons thema 'winterkost' heeft veel facetten, van erwtensoep tot evangelie. Ontdek ze in de bijdragen en gebruik ze in je gezin, door te bakken, te koken, te praten, te bidden, te zingen en te winterwandelen. Fijne winter 2021 gewenst!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook