Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Schrijf en teken je eigen avonturenboek

Wordt het een zomer om nooit te vergeten? Met een eigengemaakt avonturenboek kun je ervoor zorgen dat je deze zomer voor altijd onthoudt.
Schrijf iedere dag één regel op in dit boekje en bewaar de mooiste herinneringen aan jouw zomer. Daarnaast is er ruimte in dit boekje om een sticker, tekening of b.v. een bloem toe te voegen. Zo maak je van je avonturenboekje een kunstwerk en bewaar je je herinneringen op een unieke manier, en kun je er steeds weer van genieten.

Nodig:

• Een klein boekje met blanco bladzijden, of een zelfgemaakt boekje van A4 blaadjes
• Grote naald en garen
• Kleurpotloden, viltstiften, pennen, verf
• Lijm, om kleine voorwerpen (zoals bloemen, grasjes, veertjes) in te plakken

Doen:

Bloekje maken:
boek bindenWanneer je het boekje helemaal zelf maakt, neem dan een aantal (6 of 8) A4 bladzijden, en vouw ze dubbel.
Prik een gaatje in het midden van de vouw, en nog twee gaatjes op 5 cm afstand van het midden. Neem de naald met garen en maak een knoopje onderin. Zorg dat het knoopje aan de binnenkant komt. Naai de blaadjes met een rijgsteek aan elkaar. Knoop de draad aan de binnenkant vast en knip hem af.

Aan de slag:
• Schrijf voorop met mooie letters:

      Avonturenboek van ....

• Schrijf regelmatig wat in je boekje. Schrijf een paar woorden over een dag waarop je iets ondernomen hebt, schrijf wanneer je een hele leuke dag had, of wanneer je een avontuur hebt beleefd en versier de bladzijde verder met een tekening, een toegangskaartje, een foto, een klein voorwerp of wat je maar kunt bedenken.

• Vergeet niet de datum erbij te zetten 

vakantieboekje

 

Laat je boekje aan het einde van de zomer aan je vrienden en familie zien. Dan zullen ze vast zeggen: 'Wat heb jij een bijzondere avonturen beleefd deze zomer!'

Veel plezier!

 

Edith Vos - van Norren

 

 

Artikelen in dit thema Op avontuur!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook