Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Avonturen beleven in Prentenboeken

Het is zomer. Tijd om erop uit te gaan en nieuwe avonturen te beleven. Dat kan ver weg, in een ander land misschien zelfs, maar ook dicht bij huis. Je kunt zelfs in je fantasie de mooiste avonturen beleven. Deze prentenboeken en gedichten nodigen je uit om mee op avontuur te gaan!

Niets gebeurd
cover niets gebeurd

Saar en Niek kijken samen terug op hun dag. Er is niet veel bijzonders gebeurd: ze hebben wat gezwommen, een handstand gemaakt, zijn van de glijbaan gegleden. Het klinkt als een heel gewone dag, maar de expressieve illustraties vertellen een ander verhaal: Niek maakte zijn handstand op de kop van een tijger en Saar gleed niet van de glijbaan, maar van de slurf van een olifant.

illustratie niets gebeurd

 

 

 

 

 

Dit boek is een ode aan de fantasie van kinderen en nodigt uit om samen verder te fantaseren.

Mark Janssen, Niets gebeurd

 

Met de wind mee
cover met de wind meeEen klein beertje ligt samen met zijn slapende mama, broertjes en zusjes in zijn hol. Beertje kan niet slapen, hij heeft zin in avontuur. Daarom laat hij zich meevoeren door de wind die hem de hele wereld over blaast. Aan het eind van zijn tocht landt Beertje weer veilig in zijn eigen berenhol.


Een sfeervol boek over avontuur, heimwee en verlangen naar je eigen plekje.

illustratie met de wind meeMireille Geus, Met de wind mee

 

 

 

 

 

 

Atlas voor kinderen
atlas voor kindernGroot, kleurrijk, verrassend: een adembenemende atlas, voor kinderen. Boordevol boeiende weetjes over fauna, flora, cultuur, bevolking, enz. Wat zijn de populairste voornamen in China? Welke vissen vind je in de Indische Oceaan? Wat zijn de nationale sporten van Canada? Waar eten ze kötbullar? In welk land ligt de historische stad Petra? Waar eten ze stokbrood?kaart frankrijk atlas voor kinderen

Leuk voor jonge en wat oudere kinderen. Misschien ontdekken jullie wel plaatsen waar je later samen best eens heen zou willen.

Aleksandra Mizielinska Daniel Mizielinski, Atlas, een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld.

 

 

 

Ga je mee?

Jos van Hest schreef een prachtig gedicht waarin hij speelt met taal en de lezer uitnodigt om mee te gaan op avontuur.

Vraag

Ga je meeplint po zieposter met gedicht vraag
een luchtje scheppen
een windje snuiven
een waaitje wuiven?

Ga je mee
een neusje halen
een hartje luchten
een potje zuchten?

Ga je mee
een lachje proesten
een geeuwtje gapen
een snurkje slapen?

Jos van Hest, Vraag, poëzieposter uitgegeven bij Plint

 

 De allerleukste dag ooit

cover de allerleukste dag ooitJip en zijn vader zijn helemaal klaar voor de allerleukste dag ooit. Ze hebben een lijstje gemaakt van alle activiteiten die ze deze dag willen gaan doen. Ze beginnen in de bibliotheek. Daar ontdekt Jips vader dat hij zijn portemonnee is vergeten. Jip is bang dat hun dag nu helemaal in duigen valt, maar dan ontdekken ze dat je heel veel leuks kunt doen zonder ervoor te hoeven betalen. Aan het eind van de dag blijkt dat ze alle activiteiten van hun lijstje hebben kunnen uitvoeren.


Een vrolijk prentenboek met een goede boodschap.


beste dag ooit illustratieSeb Braun, De allerleukste dag ooit

 

 

 

Coco, kijk uit!

cover coco kijk uit

 

 

Het vogeltje Coco heeft in Coco kan het! leren vliegen. In dit vervolgdeel is ze klaar voor een nieuw avontuur. Ze wil bloemen plukken voor haar moeder. Coco wil de allermooiste, dus ze gaat steeds dieper het bos in. Maar zo diep in het bos wonen ook gevaarlijke dieren….


Coco kijk uit is een prachtig kartonboek met 3D-doorkijk-pagina’s. Door de stevige pagina’s is het geschikt voor kleine peuterhandjes.

illustratie coco kijk uitLoes Riphagen, Coco, kijk uit!

 

 

Ruth Hartog - Hoogendam

Artikelen in dit thema Op avontuur!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook