Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Bijbelverhalen: Het grote avontuur van God en mens

In mijn boekenkast staat een kinderbijbel met de titel ‘Het grote avontuur van God en mens’. Deze titel laat zien waar de Bijbel over gaat: over mensen die met God op weg gaan. Het leven met God is niet altijd makkelijk. Maar één ding is zeker: Hij is erbij en Hij zal voor je zorgen. We kozen een aantal Bijbelverhalen uit waarin mensen het wagen om met God op weg te gaan. Durf jij ook het avontuur aan?

Abraham
abraham luistertAbraham wordt door God geroepen om op weg te gaan. Zonder te weten waar naar toe, verlaat hij zijn land en zijn familie. Hij gaat op reis, vertrouwend dat God hem de weg zal wijzen. Zo komt hij in het land Kanaän, het land dat God hem heeft beloofd.

Je vindt het verhaal over Abraham o.a. in Het begon met licht van Gerrie Huiberts

 

 

Mozes
mozes klein

 

Mozes groeit als Joodse jongen op in het paleis van de farao, de koning van Egypte. Als hij volwassen is geworden verlaat hij Egypte en wordt herder in de woestijn. Het Joodse volk wordt in Egypte heel slecht behandeld. Daarom roept God Mozes, om zijn volk te bevrijden. Mozes vindt de opdracht van God te moeilijk en verzet zich ertegen. Maar God geeft hem een prachtige belofte: je hoeft niet alleen te gaan, Mozes. Ik ga met je mee. Mijn naam betekent: Ik ben erbij en ik maak mijn naam waar.

Je vindt het verhaal over Mozes o.a. in Schitterende bijbelverhalen om voor te lezen van Marie-Helene Delval

 

 

David
david kleinDavid is een heel gewone jongen, de jongste van een aantal broers. Op een dag komt er een profeet naar hem toe. Hij zalft David met olie en wijst hem aan als nieuwe koning. Zo verandert het leven van David radicaal. Hij wordt koning over Israël, een koning naar Gods hart.

Je vindt het verhaal over David o.a. in de Voorleesbijbel deel 1

 

 


Jona
jona klein

 

 

Jona is een profeet. God stuurt hem naar Nineve, een stad waar mensen niet leven zoals God dat wil. Jona krijgt de opdracht om hen te waarschuwen en om hun leven te veranderen. Jona voelt niets voor deze opdracht en vlucht ervan door. Hij neemt een schip, ver weg de andere kant op. Als er een grote storm opsteekt, voelt Jona zich schuldig. Deze storm komt door mijn ongehoorzaamheid, zegt hij. Gooi mij maar overboord. Maar God is Jona niet vergeten. Hij stuurt een walvis om Jona op te slokken. Na drie dagen spuugt de vis Jona uit op het strand. Hij krijgt van God een nieuwe kans.

Je vindt het verhaal over Jona o.a. in Verhalen uit de Bijbel van Lize Stilma

 

 

Paulus
paulus kleinPaulus is een Jood, die de wetten van Mozes streng naleeft. Hij vervolgt de christenen, totdat hij door een stem uit de hemel tegengehouden wordt. Het is Jezus, die hem roept en hem een nieuwe weg wijst. In plaats van christenen te vervolgen, wordt Paulus zelf een christen en reist hij de wereld over om iedereen over Jezus te vertellen. Hij maakt veel mee op zijn reizen. Je kunt er in de Bijbel over lezen in het boek Handelingen. Paulus leven was een groot avontuur, maar steeds bleef hij op God vertrouwen.

Je vindt het verhaal over Paulus o.a. in de Prentenbijbel

Ruth Hartog - Hoogendam

Artikelen in dit thema Op avontuur!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook