Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Knutsel jezelf hoog!

gt loopblikken meisjeIn de zestiger jaren prutste ik (met plakband, lijm en uiteindelijk spijkers) houten speelgoedblokjes onder de hielen van mijn (oké, versleten) schoenen, om maar hakschoenen te hebben. Net als mama. Zo deftig! Je ineens jaren ouder en groter voelen!

De knutsel van deze keer is ook ouderwets leuk. Ermee lopen vraagt wel wat oefening. Op deze loopblikken ben je ineens 17 cm groter. Bijna op ooghoogte met grote mensen!


Nodig:
Twee lege blikken babyvoeding, schoongemaakt. Dunne en dikke spijker en hamer; ca. 2,5 meter stevig touw. Papier en verf om de blikken te versieren, of lakverf om het blik te beschilderen (dan ook wat schuurpapier) of spuitverf. Eventueel stevig tape.

Doen:
Knutsel loopblikken1. (met hulp) Zet het blik op zijn kop en sla met de hamer twee gaten in de bodem, ongeveer 1 cm van de rand, netjes recht tegenover elkaar. Tip: eerst met een dunne, dan met een dikke spijker. Doe dit bij beide blikken.

2. Steek de uiteinden van het touw door de gaten en bepaal de goede ‘vasthoud-lengte’ voor het kind, voordat je de uiteinden (binnenin het blik) aan elkaar vastknoopt. Doe de plastic deksels op de (nu) onderkant, als ‘loopzool’.
Eventueel tape je die deksels vast (maar dan kun je niet meer bij de knoop; maak de knoop dan buiten het blik.)

3. Verf de blikken en versier ze met gekleurd plakband, stickers of zelf gemaakte papieren plakkers (ogen bijvoorbeeld!). Gebruik je geen lak of spuitverf, neem dan cadeaupapier of gewoon A-4 papier om de blikken mee te bekleden. Klim erop en houd de touwen strak. Dan loop je er zo op weg! Succes! Marjet

gt loopblikken werktekening

Artikelen in dit thema Op ooghoogte

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook