Duwtje in de rug

Thema van Hemelvaart en Pinksteren Geloven thuis 2024

Dat heb je toch allemaal wel eens: dat je even niet weet hoe je verder moet, of dat je niet zeker weet dat je op de goede weg zit. Je moet een keuze maken, maar welke? De verhalen van Hemelvaart en Pinksteren laten zien dat het een probleem van alle tijden is, maar dat hulp nooit ver weg is. Nadat Jezus in de wolken verdween, voelden de leerlingen zich net zo. Hoe moeten we verder, en durven we wel? Gelukkig had Jezus een helper beloofd, de heilige Geest. Het Pinksterverhaal vertelt hoe de leerlingen de Geest kregen en alles anders werd. Zij kregen weer zicht op de toekomst door een duwtje in de rug, Zo werkt het in het leven, zo gaat God aan het werk. God gebruikt allerlei mensen en middelen om ons aan te moedigen en ons op het goede spoor te zetten. Hoe je daar oog voor krijgt lees je in onze rubrieken met verdieping en achtergrond, verhalen en filmpjes, gebedjes en versjes, en een knutsel waarmee je jezelf er aan herinnert dat je het nooit alleen hoeft te doen. Laat je inspireren!

Pinkstergroeten van Marjet, Tim, Nelleke, Wies, Ellie en Edith

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook