Duwtje in de rug

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Knutselen: Pinkstercrème maken

Pinkstercrème maken

pinkstercreme 2024 pngWindvlaag, ruisen, storm, vuur, adem, duif … het zijn bekende beelden voor de heilige Geest. Ze hebben allemaal met ‘luchtbeweging’ te maken. In de traditie bestaat nog een symbool voor de heilige Geest: geurige zalf die ‘chrisma’ heet. Die bestaat uit olijfolie waaraan een geurolie wordt toegevoegd. Want ook ruiken en geur hebben met lucht te maken! Een lekker luchtje is een onzichtbare krachtige aanwezigheid. Daarom wordt chrisma gebruikt bij verschillende sacramenten, het vormsel bijvoorbeeld.

Misschien vind je het leuk om zelf een Pinkstercrème te maken! Als je die op je handen, je wangen of je hals smeert, helpt de geur je te denken aan God die dichtbij jou is.

Nodig: Kokosolie, flesje essentiële olie, twee schaaltjes, heet water, een lepel, een schoon, leeg cosmeticablikje of -potje.

Doen:
1. Doe een eetlepel kokosolie in een klein schaaltje, plaats dit in een iets groter schaaltje met heet water en laat al roerend smelten.

2. Druppel er 2 à 3 druppels geurolie bij en roer.

3. Giet het mengsel in je blikje of potje, laat afkoelen en doe deksel erop.

4. Dep de crème op je huid en merk dat de geur telkens langskomt. Een vleugje van Gods liefde misschien?

 

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Duwtje in de rug

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook