Je wordt groter!

Thema van Zomer en Nazomer 2013

De zomervakantie is voorbij. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Een nieuwe meester of juf in de volgende groep. Er gaan nieuwe dingen geleerd worden, nieuwe vaardigheden geoefend en talenten ontdekt. Er zitten nieuwe kinderen in de groep op muziekles, voetbal of dansen. Andere kinderen zijn misschien verhuisd. Je moet opnieuw je draai vinden. Je past je kleren niet meer van de vorige herfst. Ja, echt: je wordt groter!
Maar groter worden betekent voor een kind niet alleen maar langer worden; je groeit ook als mens, je groeit in geloven. Dat gaat niet vanzelf. Je vader en moeder helpen je daarbij....

jongetjes met te grote en te kleine trui

Buiten begint het langzaamaan herfst te worden. In september kunnen we bramen plukken. Je vindt misschien al eikels en beukennootjes, de bladeren aan de bomen veranderen bijna ongemerkt van kleur. In oktober vieren we wereld-dierendag, het feest van Franciscus van Assisi. Wie is deze Franciscus eigenlijk? Waarom koos de paus zijn naam?

Gezicht van Fransiscus (kaart)

Het thema 'Je wordt groter' in combinatie met Franciscus van Assisi inspireerde de redactie tot het maken van een levendige editie vol bruikbare tips, versjes, liedjes, achtergrondinformatie en ervaringen.

Ook deze site wil graag groeien, in de zin van bekender worden zodat we meer mensen kunnen inspireren.
Ben jij enthousiast over deze site? Wat kan je doen? Attendeer een vriend of vriendin op deze site. Word zelf lid van onze nieuwsbrief en/of vriend en volg ons op facebook. (zie rechterkolom)

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook