Warm lopen voor...

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Nieuw: Paus Franciscus, Leven en denken van Jorge Bergoglio

Leer de nieuwe paus echt kennen

cover Paus Franciscus

"Paus Franciscus" is hét boek om kennis te maken met leven en denken van de nieuwe, Argentijnse paus. Adveniat is er best een beetje trots op, dit boek op de Nederlandse markt te mogen brengen. We hebben hard gewerkt aan de vertaling en daags na Pinksteren kun je het in je boekwinkel kopen voor € 19,50, of nu al bestellen in de webwinkel (dan komt het thuis).

In dit interviewboek vertelt Jorge Bergoglio openhartig hoe zijn familie in 1929 vanuit Italië in Buenos Aires terechtkwam, waar hij in 1936 geboren werd en opgroeide, hij vertelt over zijn priesterroeping, over zijn jaren in het laboratorium, in het onderwijs en het pastoraat. Maar ook over zijn politiek bewustzijn, geworteld in het evangelie en in de profeten. Hij had nooit verwacht aartsbisschop van Buenos Aires te worden, want voor een pater jezuïet is dat ongebruikelijk (laat staan paus!).

Het is een lekker leesbare biografie waaruit een charismatisch mens naar voren komt: bescheiden, wijs, concreet, sterk in zijn overtuigingen en innemend door zijn eenvoud en humor. Hij beantwoordt kritische vragen over de Kerk van toen en nu, over zijn handelen tijdens de dictatuur. Zegt rake dingen over mens en arbeid, schuld en vergeving, samenleven en integer zijn. Maar we komen ook dingen te weten over zijn dagelijks leven, over films en literatuur, de tango en het belang van gezond nietsdoen. Geloven thuis zal hem zeker aanspreken, want hij heeft een pedagogisch oog voor mensen, iedereen telt mee, ieder wordt geroepen.

Geschreven door de journalisten Sergio Rubin en Francesca Ambrogetti. Met een verrassende proloog door Rabbijn Abraham Skorka, vriend en gesprekspartner van Bergoglio. Het boek is vertaald door Marc van der Post, katholiek theoloog, die als pastoraal werker woont en werkt in een armenwijk bij Buenos Aires.

Met foto"s van Jorge Bergoglio en zijn familie, zijn jeugdjaren, zijn pastoraat en werk in de armenwijken. Bestel op www.adveniat.nl, www.reliboek.eu of in elke boekwinkel. Prijs € 19,50

Geloven thuis PRIJSVRAAG! Mail in een of twee zinnen jouw persoonlijke antwoord op de vraag: 'Waarmee heeft de nieuwe paus jou het meest geïnspireerd?' Je kunt ons mailen vóór 1 juni via de knop 'contact' rechtsboven in het scherm. Onder de inzenders verloten we drie boeken 'Paus Franciscus'.

++++

WARMLOPEN VOOR JE GELOOF

warmlopen voor je geloof

Wandelen is een ideale manier om aan de praat te komen over diepere lagen in je leven. Je bent in de natuur, raakt in het ritme van je tred. Zorgen laat je los, er komt ruimte voor verwondering.

Dit wandelboekje is gemaakt ter ondersteuning van het geloofsgesprek. Aan de hand van poëzie, bijbeltekst, kaarten en opdrachten kan een gesprek op gang komen over God, over Christus, leven, hoop en twijfel. Wandel met je vriendinnen, familieleden, kerkvrienden of collega"s. Het boekje biedt ook notitiemogelijkheden en groeit zo uit tot een persoonlijk document.

• Eerste hulp bij geloofscommunicatie!
• Jaszak-formaat met sluitelastiek en extra"s, zoals losse gesprekskaarten
• Auteur verdiende zijn sporen bij de KRO De Wandeling

AANBIEDING: NU van € 14,50 voor maar € 4,00 per stuk. Te bestellen op www.adveniat.nl of www.reliboek.eu

Artikelen in dit thema Warm lopen voor...

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook