Warm lopen voor...

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen over wandelen en aanstekelijk zijn

Wij gaan op berenjacht
Michael Rosen & Helen Oxenbury

Wij gaan op berenjacht voorkant

Als je een wandeltocht gaat maken blijft de zon niet altijd schijnen en er gebeuren onverwachte dingen. Een blaar, je moet een omweg maken, de paaltjes die je volgt zijn ineens verdwenen. Hoe ga je daar mee om?
In dit inmiddels klassiek geworden boekje gaat een gezin op berenjacht. Op hun tocht komen ze allerlei obstakels tegen als zwiepend gras, een koude rivier, modder, een woud,.... Daar zit maar een ding op: We kunnen er niet bovenover. We kunnen er niet onderdoor. O nee! We moeten er wel dwars doorheen! Vanaf 3+

Ga je mee?
Charlotte Dematon

Ga je mee? Charlotte Dematon vk

Een jongen met veel fantasie woont in een huis met een riante tuin vol bomen, paden, een vijver, een plek om hutten te bouwen, enzovoort. Er spelen kinderen, maar hij moet voor zijn moeder eerst appels halen bij de groenteman naast hen. Zij denkt dat dat eenvoudig is, maar de 'tocht door de tuin' is veel avontuurlijker dan je zou verwachten..... Tekst en schilderingen vormen een perfecte eenheid. Vanaf ca. 4 jaar

Kikker en de horizon
Max Velthuijs

kikker en de horizon voorkant

Rat wil op reis, een wandeltocht maken naar de horizon. Kikker wil dolgraag mee en zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet. Maar Kikker vindt dat het wel erg lang duurt voordat ze er zijn. En hoe zou het thuis met iedereen gaan? Moe zijn, een onverwachte regenbui, het koud hebben, bang zijn, zeuren, struikelen... het komt allemaal voorbij in dit boek dat ook nog een beetje over heimwee hebben gaat. Geschikt voor 3/4+.

Ze lopen gewoon met me mee
Margaret Mahy & Steven Kellog

voorkant ze lopen gewoon met me mee

Ook dit boek kun je tot de klassiekers rekenen. Heb je dit boek ooit voorgelezen met het oog op het thema 'aanstekelijk zijn'? Zo biedt het weer nieuwe napraat-mogelijkheden! Geschikt voor 4/5+.

Frederick
Leo Lionni

warmte, gouden gloed Frederick

Dit prentenboek hebben we al vaker op de site besproken. Ik heb het nu gekozen door een parallel te trekken tussen Frederick en de leerlingen van Jezus. De leerlingen hebben oog gekregen voor wat er echt toe doet (de mens leeft niet van brood alleen), hebben goed opgelet wat Jezus hen voordeed en zijn verhalen in hen opgenomen. Zo hebben ze zich Jezus als het ware 'eigen' gemaakt. En dan komt er een moment dat het erop aankomt. Het wordt Pinksteren en nu zijn zij aan de beurt....
Geschikt voor 5/6 +.

Cornelis
Leo Lionni

cornelis voorkant

In dit boek van Lionni is de hoofdpersoon, de krokodil Cornelis, anders dan de anderen. Hij kijkt verder en ziet allerlei kansen en mogelijkheden. Hij heeft passie. Zo oefent Cornelis - met vallen en opstaan - om op zijn hoofd te staan en om aan zijn staart aan een tak te kunnen zwaaien. Maar de andere krokodillen zijn niet geĆÆnteresseerd.
'Nou, en?' zeggen ze keer op keer. Cornelis keert hun teleurgesteld de rug toe, maar als hij nog een keer omkijkt dan zijn de andere krokodillen toch aan het oefenen geslagen. Een boek voor 5+, over passie die niet altijd gedeeld wordt en onverwacht toch aanstekelijk kan werken....

Uit de koffertjes

Beginnen maar!* Het versje 'naar engel-land' uit de kinderbijbel op pag 17 waarin een kindje zich voorneemt op reis te gaan
* Dag Maria op pag 34. In mei is het Mariamaand.
* Samen eten en dan weer verder. Over de twee leerlingen die samen praten over wat er allemaal gebeurd is met hun vriend Jezus in Jeruzalem. Ze lopen samen de weg van Jeruzalem naar Emmaus, zijn teleurgesteld en verdrietig. Dan voegt Jezus zich bij hen en legt hun de dingen uit: 'Brandde ons hart niet, toen hij met ons sprak?' op pag 60.

Ga je mee?* het verhaal van de tocht van het Joodse volk, op pagina 12 "Laat ons gaan'
* Uit de kinderbijbel op pagina 33 het versje ' Die weg loopt dood'

Het geheim van het vuur

rond vuur van pinksteren GV

Alle verhalen van de kinderbijbel uit het derde koffertje gaan over mensen 'met een vuurtje' in zich en die ergens warm voor lopen.Deze verhalen voor kinderen vanaf 9 jaar gaan over het vuur in mensen. Ze zijn gekozen uit de bijbel, het boek dat vertelt hoe het vuur van God in mensen werkt. Hoe het soms uitgaat en weer aangestoken wordt. Inclusief het verhaal van Pinksteren!

EK

Artikelen in dit thema Warm lopen voor...

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook