Warm lopen voor...

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen, ergens warm voor lopen

Ergens warm voor lopen. Voor een hobby, voor een bijzonder mens, voor bepaalde muziek, een sport, een organisatie....Veel grote en kleine mensen hebben ergens een passie voor, iets of iemand waar je enthousiast van wordt, waar je hart sneller van gaat kloppen.

In dit verband zou je kunnen denken aan organisaties en mensen die zich inzetten voor een betere, rechtvaardiger of schonere wereld. Je wilt datgene waar je warm voor loopt steunen, je daar voor inzetten.Van oudsher is het rond de Pinksteren, dit jaar van 9 t/m 19 mei 'de week van de Nederlandse missionaris'. Moderner geformuleerd is dat de periode waarop je mensen met een missie een hart onder de riem kan steken. Vrouwen en mannen die vol bezieling in actie zijn voor een veiliger en rechtvaardiger wereld. In het boekje van WNM 2013 worden er drie mensen met een missie aan ons voorgesteld. broeder Jan Heuft, die zich al meer dan 40 jaar inzet voor vluchtelingen in Algerije. De missionaire werkster Pritha Belle die zich in Colombia voor mensen inzet die verjaagd zijn van hun geboortegrond en Otto de Vries die in de Filipijnen opkomt voor de uitgebuite arbeiders en hun rechten. Voor meer informatie kijk op: http://www.weeknederlandsemissionaris.nl/index.php?page=wnm-boekje.Een leuke en sportieve manier om hen of anderen te steunen is om een sponsorloop te organiseren. Het basisidee van een sponsorloop is dat een sponsor voor elk rondje of kilometer dat er wordt (hard)gelopen een vooraf afgesproken bedrag geeft. Tien rondjes lopen worden dan bijvoorbeeld tien euro waard. Ook de kilometers van de Avondvierdaagse zouden zo een bedrag waard kunnen worden. Zo loop je je letterlijk warm voor datgene waarvoor jij warm voor loopt. Concreet en praktisch.

hardlopend 'gezin'

Parochiegemeenschappen, scholen, de voetbalclub of scouting organiseren soms een sponsorloop. Het goede doel kan van alles zijn: van een plaatselijk initiatief tot een nieuw clubhuis. Als je er maar warm voor loopt. Sluit je erbij aan. Maar kleinschalig zou je zoiets ook met je kinderen samen kunnen voorbereiden. Bedenk samen waar jullie warm voor willen lopen, een parcours, maak een mooie intekenlijst. Familie, vrienden en buren zouden kunnen sponsoren. Jij en je kinderen lopen voor het goede doel.

een voorbeeld

"Toer voor het goede doel" ten bate van het missionaire werk in Almelo

Zaterdag 15 juni wordt de "Toer voor het goede doel" verreden, een sponsortocht ten bate van het missionaire werk van de IZB in Almelo.

De Toer voor het Goede Doel is een jaarlijks sportief evenement voor iedereen die van fietsen houdt: racefietsers, toerrijders, recreanten, jong en oud, iedereen kan meedoen. Er zijn parcoursen voor uiteenlopende categorieën. Rappe trappers kunnen kiezen het traject Zeist-Almelo (125 km) of zelfs vice versa. Anderen starten in Voorthuizen (85 km). Voor wie het liever rustig aan doen, zijn er prachtroutes door het Twentse land uitgezet. En er is een speciale wandelroute rondom Almelo.

Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het missionaire werk van de IZB in Almelo, vanuit wijkgemeente "De Ontmoeting". Sinds het najaar van 2012 is ds. Catherinus Elsinga als missionair predikant werkzaam in deze gemeente, die is ontstaan uit een fusie.
De Toer voor het Goede Doel werd vorig jaar voor het eerst gereden, toen van Rijssen naar Groningen. Jongeren en ouderen deden mee. Samen trapten ze ruim 30.000 euro bij elkaar voor de nieuwbouw van missionair-diaconaal centrum Het Pand in Groningen.

De Toer voor het Goede Doel is een initiatief van de IZB (www.izb.nl) en IZB-Ark (www.izb-ark.nl). Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.toervoorhetgoededoel.nl.

Waar loop jij warm voor?

deatil, warm lopen voor, hardlopende kinderen

EK

Artikelen in dit thema Warm lopen voor...

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook