Heb 't lef!

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken over moed, vertrouwen en woorden

kikker-is-een-held-vk-2-IMG 7048

 

Max Velthuijs, KIKKER IS EEN HELD

Als het maar blijft regenen stroomt de rivier over. Kikker staat in zijn huis tot zijn knieën in het water en ook in het huis van eend drijven de meubels in het rond. Varkentje wordt gered van de bovenste verdieping van zijn huis en gelukkig staat het huis van haas op een hoge plek. Daar krijgt niemand natte voeten.Maar het eten raakt op en kikker besluit al zwemmend hulp te gaan halen. Maar al kan hij zwemmen als de beste, toch is het water sterker. Dan komt gelukkig rat langsvaren in zijn bootje en samen redden ze de vrienden in nood.  Kikker is een echte held!

Een boek over vriendschap en doorzetten!
voor de allerkleinsten.

 

 

____________

alexander-de-grote-vk-IMG 7067

 

Burny Bos & Hans de Boer, ALEXANDER DE GROTE

Alle muizen zijn bang voor Ratsj, de kat. De kleine muis, Alexander de Grote, droomt ervan dat hij zo sterk zal zijn als een beer. 'Maar muizen worden nooit beren', zegt zijn moeder. Het voedsel van de muizen raakt op, want zelfs vader durft geen kaas meer uit de voorraadkast te gaan halen, uit angst voor Ratsj. alexander-de-grote-bang-binnenkant-IMG 7069Dan krijgt Alexander een idee. Van de muizenbontjas van mama maakt hij een berenpak waarin hij zich kan verstoppen. Zo voelt hij zich stoer en sterk en gaat hij op weg naar de voorraadkast. Het is een lange tocht. Ratsj ziet het beertje waar Alexander in verstopt zit en denkt dat hij een ontsnapt poezenkind is en draagt hem met pak en al naar zijn poezenmand! Zo vermomd blijkt Alexander voor zijn familie te kunnen zorgen zonder dat Ratsj het merkt. Zo kan een kleine muis met berenmoed de kat te slim af zijn! Geschikt voor 3+

 ____________

 

frederick indexLeo Lionni, FREDERICK

Frederick is anders dan de andere muizen. Hij werkt niet mee en verzamelt geen nootjes en graan voor de wintervoorraad, maar zit stil en verzamelt kleuren, woorden en warmte. Ook al vinden de andere muizen hem een beetje raar, als aan het eind van de winter als al het eten op is en de muiusjes verkleumd zijn van de kou, blijkt dat de voorraad die Frederick heeft verzameld toch nog zo gek niet... Geschikt voor 4+

 

____________

Mijn-held-voorkant-IMG 7042

 

Ingrid & Diter Schubert, MIJN HELD

Een muizenmannetje schept op tegen zijn muizenmeisje dat hij alles, maar dan ook alles voor haar zal doen. Over een koord lopen tussen twee bergtoppen, de arenden trotseren, met blote voeten door koude sneeuw of door de hete woestijn lopen. Krokodillen, haaien: geen dier is te eng en geen zee te hoog, koordansen-binnenkant-mijn-held-IMG 7040want... muizenman heeft een touw! 

Maar dan breekt de tak waarop ze zitten en ziet een kat de twee muisjes. Ze moeten rennen voor hun leven. Maar had muizenman nu eigenlijk zijn touw gebruikt?

Een humoristisch boekje over opscheppen en een held op sokken! Vanaf 4+

___________

Lieve-woordjes-vk-IMG 7043

Carl Norac & Claude K. Dubois, LIEVE WOORDJES

Soms wil je iets zeggen, maar niemand wil naar je luisteren...

Op een ochtend wordt Lola wakker met een mond vol lieve woordjes. Zoveel lieve woordjes dat haar wangen er vol van staan. Lola wil haar lieve woordjes kwijt, maar niemand heeft tijd voor haar. lieve-woordjes-boos-binnenkant-IMG 7045Dan wordt Lola boos...

Over aandacht hebben voor en volhouden....

Geschikt voor 3+

 

 

___________

elga-en-de-kikker-vk-IMG 7053

 

Gerard van Midden & Erna Westrup, ELGA EN DE KIKKERS

Fros de kikker zit met zijn vriendjes opgesloten in een diepe put.
Wie kan hen bevrijden? De niet altijd even handige pogingen van Koe, Vlieg, Eend, Krekel en Slak hebben geen succes. Elga de ooievaar wil de kikkers wel helpen. elga-en-de-kikkers-binnenkant-IMG 7064Maar is de ooievaar wel te vertrouwen? Heeft hij eigenlijk geen zin in een lekker hapje? Alle kikkers blijken een naam te hebben, als Elga met hen kennis maakt. Durft Frog nu het avontuur aan?

Frog heeft er wel het lef voor...

Voor kinderen van 5+.

 

 

 

 ___________

waar-is-het-zuiden-vk-IMG 7050

 

Patrick Mc Donnell, WAAR IS HET ZUIDEN?

Een boek bijna zonder woorden, passend bij deze nazomertijd.
Alle vogels zijn naar warmere streken gevlogen, maar een klein vogeltje is alleen achtergebleven. En waar is het zuiden?
Ming vind het vogeltje en krijgt medelijden. waar-is-het-zuiden-binnenkant-IMG 7049Samen trotseren ze de drukte van de stad, het herfstbos en de donkere nacht. Ming zet door en uiteindelijk vinden ze de andere vogels en verenigd zingen ze samen het hoogste lied!

Geschikt voor 3+.

 

 

 EK

Artikelen in dit thema Heb 't lef!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook