Bloesempruimheader

Kapel: steek een kaarsje op

Steun Geloven thuis

Word vriend/vriendin van Geloven Thuis! Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Word jij een vriend uit duizenden? Je kleine of grotere gift is aftrekbaar!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook

De bomen tooien zich in herfstkleuren - oker, geel, rood, bruin - en laten hun blaadjes en vruchten vallen. Beukenootjes, eikels, kastanjes zijn zaden. Binnenin zit al een grote boom verborgen. Maar eerst moeten deze zaden vallen, pas daarna kunnen ze wortelen en omhoog schieten.

Begin november vieren we de feesten van Allerheiligen en Allerzielen: de feesten van het omhoog vallen. 'Ik weet hoe dat gaat, doodgaan', zei een klein jongetje, ' ik heb het gezien bij Tom en Jerry. Je botjes blijven hier en de rest gaat omhoog!' En zo is het: want niemand valt of hij valt in Gods hand, geloven we.  Zo kunnen mensen 'omhoog vallen'.

We besteden ook aandacht aan Sint Maarten en Sint Nicolaas. Twee heiligen, die ieder op hun eigen wijze wisten hoe belangrijk geven en delen was. Iets dat gedaan wordt met liefde, is voor de hemel een cadeautje met eeuwigheidswaarde. Het valt zo recht omhoog!

Ellie Keller maakte prachtige voorbeelden bij het thema 'omhoog vallen': de natuur, een tranenpotje, voor het feest van Allerzielen, Sint Maarten en de sinterklaastijd.

Een versje over hoe het leven in elkaar zit, geschreven door Marjet de Jong

We tippen enkele prentenboeken over doodgaan geschikt voor jonge kinderen. Elk boek gebruikt andere beelden, maar allemaal bieden ze een perspectief over het "hier-na"

Omhoog vallen is een paradox, maar het zegt iets over onze hoop en ons geloof. Kinderen en Hermans Finkers weten wel hoe dat zit! Tim Schilling neemt ons mee: Falling Upward !!

Een mooi liedje van Elly en Rikkert uit het boek 'Om nooit te vergeten"

Twee gedichtjes uit het boek van Bette Westera & Sylvia Weve dat bekroond werd met verschillende prijzen in 2015.

Omhoog vallen zoals in zwerkbal? Nelleke Spiljard herinnert zich wat jonassen, schommelen en erop vertrouwen dat je opgevangen wordt, voor een kind - en een volwassene - betekent.

Tien tips uit de praktijk van ouders, leerkrachten en pastores over hoe je met je kind kunt praten over dood, samen kunt vieren en rouwen.

Vliegeren tot hoog in de hemel en  opgewaaide bladeren waarin je kan schoppen. In de herfst is er veel om dankbaar voor te zijn!  Twee gebedjes ter inspiratie.

Het prachtige verhaal van Kikker en Pad die hun vlieger willen oplaten. Het waait, dus dat moet lukken...

Maak een schilderij in de sfeer van de herfst!

Workshop met Tim Schilling rond vier Disney-films. Ontdek op dinsdagavond 19 januari 2016 in Nijmegen hoe je met je kinderen op een ongedwongen manier over geloof kunt praten.

Een leuk cadeau voor Sinterklaas! Zet het Kijktafelboek op je eigen verlanglijstje of geef het aan iemand cadeau.

Samen bidden kan ook in onze eigen 'geloventhuis-kapel'!