Omhoog vallen

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Cadeau-idee

VS 03 late herfst stvst geheel kijktafel vallen geheel 3 IMG 4839

Enkele reacties van mensen die het Kijktafelboek hebben gekocht!

* Het Kijktafelboek ligt bij mij op een tafeltje. Ik blader er regelmatig in en leg het bij verschillende gelegenheden open op een pagina met foto's van de kijktafels van een bepaald feest.

* het Kijktafelboek inspireert mij enorm. De seizoensinspiratie-pagina's en de stap-voor-stap voorbeelden brengen je helemaal in de stemming.

* ik heb dit boek cadeau gedaan aan een vriendin, die zocht naar een middel om iets over het geloof te vertellen aan haar kinderen. Ze was er heel erg blij mee.

 

inpressie-herfst-kijktafelboek-IMG 8500* Het is een prachtig boek, waar je met plezier in bladert en het geeft ook goede achtergrondinformatie over alle christelijke feesten. Een kijk-en catecheseboek in een band! Zo kan ik ook meer vertellen aan mijn kinderen, bijv. over het Paasfeest.

* Wat een mooie foto's en wat een veelheid aan symbolen! Met de kapstokvragen uit het tweede hoofdstuk word je goed op weg gezet om je eigen verhaal op schaal te  verbeelden. Het lukt me steeds beter.

symbolen vroeghe herfst 1 IMG 5775* Dat je met kleine spulletjes - die iedereen kan vinden in gewone winkels -  zulke mooie kijktafels kunt maken! Ik kreeg er echt zin in toen ik het boek doorbladerde. Er staat nu regelmatig thuis ook een mooi kijktafeltje. Een aanwinst voor ons gezin, want we kunnen er ook makkelijk een kaarsje aansteken en bidden voor wat er op dat moment speelt.

* Als ik tegenwoordig door de winkel loop, denk ik vaak 'hé, dat is precies wat ik zocht voor mijn kijktafeltje dat ik wil gaan maken!'.  Ik kan inmiddels met spirituele ogen kijken naar gewone voorwerpen. Dank je wel! Met een kijktafeltje thuis krijgt mijn/het leven meer diepgang.

 

kijktafelboek-2794Zomaar wat reacties van mensen die het Kijktafelboek hebben gekocht! 

De decembermaand met zijn feesten is aantocht. Met volop gelegenheid om aan iemand het Kijktafelboek te geven of zelf te ontvangen.

Dus: zet het op je verlanglijstje of bedenk wie je er een plezier mee zou doen. Interesse? Je kunt in het boek bladeren en het bestellen op de site van de uitgever Adveniat.

Ellie Keller-Hoonhout, theologe en de auteur van het boek, werd over het Kijktafelboek geinterviewd door radio Braambos. Je hoort haar er hier over vertellen.

 

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Omhoog vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook