Omhoog vallen

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

De vlieger

vliegerKikker en Pad gingen met hun vlieger naar een grote wei. Het waaide daar hard. "Onze vlieger gaat vast heel hoog", zie Kikker. "Hij gaat helemaal tot bovenin de hemel".
"Pad," zei Kikker, "ik houd de klos met het touw vast, jij neemt de vlieger en rent ermee weg." Pad rende door de wei. Hij rende zo hard als hij kon. De vlieger ging omhoog. Hij viel met een plof op de grond.

Pad hoorde lachen. Drie roodborstjes zaten in een struik. "Die vlieger gaat niet omhoog", zeiden de roodborstjes. "Je kunt er net zo goed mee ophouden". Pad rende terug naar Kikker. "Kikker," zei Pad, "deze vlieger doet het niet. Ik geef het op."
"We proberen het nog een keer", zei Kikker, "Zwaai de vlieger boven je hoofd. Misschien lukt het dan." Pad rende weer door de wei. vliegerHij zwaaide de vlieger boven zijn hoofd. De vlieger ging omhoog en viel toen met een smak neer. "Wat een grap!" zeiden de roodborstjes. "Die vlieger gaat nooit de lucht in." Pad rende terug naar Kikker, "Die vlieger is niet goed",  zei hij. "Hij gaat nooit de lucht in."
"Dan moeten we het voor de derde keer proberen", zei Kikker.

"Zwaai de vlieger boven je hoofd en spring erbij op en neer. vliegerMisschien lukt het dan." Pad rende weer door de wei. Hij zwaaide de vlieger boven zijn hoofd. Hij sprong op en neer. De vlieger ging omhoog en stortte neer in het gras. "Wat een rotvlieger", zeiden de roodborstjes. "Gooi hem toch weg en ga naar huis." Pad rende terug naar Kikker. "Het is een rotvlieger",  zei hij. "We kunnen hem beter weggooien en naar huis gaan."

"Pad," zei Kikker, "we moeten het nog één keer proberen. Zwaai de vlieger boven je hoofd. Spring erbij op en neer en roep dan: Ga omhoog, vlieger!" Pad rende door de wei. Hij zwaaide de vlieger boven zijn hoofd. Hij sprong erbij op en neer. Hij schreeuwde: "Ga omhoog vlieger!" vliegerDe vlieger ging omhoog. Hij steeg hoger en hoger. "Hij doet het!" riep Pad. "Ja natuurlijk," zei Kikker. "Toen het niet lukte met rennen, en toen het niet lukte met rennen en zwaaien, en toen het niet lukte met rennen, zwaaien en springen, wist ik dat het moest lukken met rennen, zwaaien, springen en roepen."
verhalen-van-vlieger-en-pad-web

De roodborstjes vlogen op uit de struik. Maar ze konden niet zo hoog vliegen als de vlieger. Kikker en Pad zaten ernaar te kijken. Het leek of de vlieger helemaal tot bovenin de hemel vloog.

 

Uit Arnold Lobel, Alle verhalen van Kikker & Pad.

 

 

 

 

Artikelen in dit thema Omhoog vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook