Omhoog vallen

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Over jonassen, schommelen en omhoog gegooid worden

Als ik haar optil,
kan ze het wel uitzingen:
de sprong met haar paard.
(Haiku van Vincent Duindam)

schommelen-webHet gevoel even los te komen van de grond, het is een bijzondere ervaring die je ieder kind zou toewensen. Een moment waarop je jezelf loslaat. Op de schommel, als je 'gejonast' wordt, op ballet, bij het vliegeren, met een modelvliegtuigje, met een postduif of wat meer spectaculair: met een sneeuwuil, zoals Hedwig, de uil van Harry Potter.

zwerkbal
En spreekt in de boeken over Harry het duizelingwekkende spel 'zwerkbal' niet tot de verbeelding, een felle competitie op bezemstelen hoog in de lucht?

draaien-weblanceren in het zwembad
Nog herinner ik me hoe geweldig ik het vond als kind in het zwembad op de schouders van mijn vader te staan en hoe je dan op een gegeven moment werd 'gelanceerd'. En hoe leuk onze kinderen het vonden om met ons te dansen en opgetild en rondgezwierd te worden.

kind-in-de-lucht-gooien-web

 

opgetild worden door onze Vader
De heilige Theresia van Lisieux, een meisje dat op haar vijftiende in het klooster ging en op haar 24e overleed aan tbc, wilde graag heilig worden. Ze vond dat ze niet kon tippen aan de grote heiligen van haar kloosterorde (ze was karmelietes), maar gaandeweg vond ze haar eigen weg in het leven, ze noemde het 'de kleine weg', waarin liefde voor degenen met wie je te maken hebt, centraal stond. Ze zei: de grote heiligen steken met kop en schouders boven mij uit. Maar ik ben als een klein kind dat haar handen uitstrekt naar haar vader. En als Hij mij optilt, dan kan ik toch heel hoog komen.....

NS

Artikelen in dit thema Omhoog vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook