Omhoog vallen

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Maak een lichtschilderij met een boom

Dit schilderij beeldt uit dat de herfst een donker silhouet maakt van de bomen, maar dat het licht altijd blijft, het licht dat de nieuwe dag, een nieuw seizoen belooft.


Nodig: een plaat om op te kunnen werken; hobbymesje; potlood; zwart dik papier/dun karton (zwartgeverfd); zijdevloeipapier in rood, geel, oranje, wit; lijm.


Teken met potlood een rand van ongeveer 2 cm van de kant. Teken nu een dikke stam en laat daaruit takken komen, en uit elke tak weer kleinere takken. De takken sluiten rondom aan op de rand.


Snij nu de overtollige stukken weg, tot je het silhouet van de boom overhoudt.


Scheur repen van het zijdevloeipapier en plak die achter de boom, ook overlappend. Als je je werk tegen het licht houdt, zie je hoe mooi het wordt.


Hang het lichtschilderij voor het raam!

Lichtschilderijen-foto

Succes!

MdJ (met dank aan Tumte Tummetot)

 

 

Artikelen in dit thema Omhoog vallen

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook