Reis naar dichtbij

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Teken een labyrint

Het labyrint is een echte 'reis naar dichtbij'. Een labyrint is een slingerend pad dat doorloopt naar het eindpunt. Het is geen doolhof waarin je kunt verdwalen of vastlopen. Je loopt rustig naar binnen, en even rustig weer naar buiten. Tijdens het lopen kun je mijmeren.

Het labyrint is een bekend spiritueel symbool, ook in kerken afgebeeld, bijvoorbeeld in de vloer van de kathedraal van Chartres.

Teken voor je kind zelf eens een labyrint en 'loop' met je vinger naar binnen en langzaam weer naar buiten. Ook voor kinderen zelf erg leuk en rustgevend om te doen.
Het tekenen is niet moeilijk, kijk maar naar ons filmpje! (Het filmpje is een kwartslag gedraaid, sorry.)


Je begint met een vierkant van 5x5 puntjes. Daarin teken je een kruis en vier hoekjes, zie tekening. En dan ga je lijjnen trekken in een bepaalde volgorde, zodat een doorlopend pad ontstaat.

labyrint-2


Tip1: als je het doorhebt, kun je in plaats van ruitjespapier ook gedecoreerd knutselpapier nemen met een regelmatig patroon (zie de foto, waarvoor ik een design blokje gebruikte uit de winkel Action) of zelfs papier zonder vakjes en hem uit hand tekenen.

labyrint-IMG 7942
Tip 2: een labyrint kun je ook levensgroot maken. Op het strand of in het bos kun je het met een stok in het zand tekenen bijvoorbeeld! Of teken een labyrint met krijt op een kerkplein of schoolplein.

Tip 3: Als het donker is, kun je glazen potten met waxinelichtjes langs de lijnen zetten. Dat is nog eens een onvergetelijk reis (met dank aan pastor Hedwig Mensink).

MdJ

Artikelen in dit thema Reis naar dichtbij

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook