Spring op!

Thema van Paastijd en Lente 2019

De natuur sprankelt: de knoppen aan de bomen springen open: nieuwe blaadjes, uitbundige bloesem. Daar word je vanzelf vrolijk van. Zeker als je kijkt naar de gekke sprongen van pasgeboren kalfjes. Het water dat spat en opspringt als de jonge kikkers zich melden. Als kinderen lichtvoetig huppelen, dansen of springen, dan weet je dat ze zich blij voelen.
In de tijd na Pasen moet de vreugde van de verrijzenis bij de leerlingen nog doordringen. Ze voelen zich helemaal niet lichtvoetig. Ze voelen zich vooral verslagen. Ze moeten nog wennen aan die nieuwe werkelijkheid van Pasen. Weken later zullen ze echt opspringen en naar buiten treden. Pinksteren! Vol blijdschap en enthousiasme kunnen ze dan van Jezus' opstanding getuigen.
Deze lentetijd helpt ons, want alles om ons heen roept ons op om op ontdekkingstocht te gaan, naar waar onze bron ontspringt, naar wat echte vreugde geeft. Oefen in springen, met je voeten, je hart en je ziel. Grote en kleine mensen: spring op!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook