Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Popperdepop!

mais popcorn IMG 9253Springend eten, bestaat dat? Jazeker: popcorn! Of in goed Nederlands: gepofte mais. Leuk voor een lentefeestje: maak zelf popcorn. Er wordt in de pan flink gesprongen. Doe je er geen deksel op, dan zit je hele keuken onder. Extra leuk is een glazen deksel, dan zien je kinderen wat er gebeurt.

Nodig: een pan met deksel, pannenlappen, schaal, zout of poedersuiker. En het allerbelangrijkste: droge (suiker)mais.

Verhit de pan en giet een laagje olie op de bodem. Is de olie al heet genoeg? Test met enkele korrels of ze al willen dansen. Doe een handje mais in de hete pan met olie. Deksel erop.

Popperdepop, ze springen op! Ze hebben schik, ze worden dik!

Wil je dit vrolijke snackje hartig of zoet maken? Hartig: doe een snufje zout erbij en schud de popcorn om in de pan. Zoet: doe een lepeltje poedersuiker erbij en schud om. Echte lekkerbekjes schudden wat roomboter mee.

Hier is een smakelijk filmpje.

TIP: Ook quinoa, boekweit, spelt en amaranth kun je poffen. Maar geen springt zo mooi als mais.

Marjet de Jong

Artikelen in dit thema Spring op!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook