Held in actie!

Kijken & spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel: Een echte held

Ieder kind kent helden. Superhelden, gewone helden, mensen die held zijn in iets wat ze doen. Maak een kijktafel met een echte held. Aan de cape is te zien wat deze held drijft, waar hij of zij zo heldhaftig in is.

Wat zie je?
kijktafel held1Op een lichtblauwe placemat, ligt een grillig gevormd schijf hout.
Er dwarrelden kleine herfstbladeren op de ondergrond en op de achtergrond zie je enkele gedroogde elfenbankjes (van het tuincentrum) en andere paddestoelen.
Een klein poppetje heeft een zwarte cape omgeslagen die versierd is met een hart, enkele bliksemschichten en zilveren glittertjes.
Het lichtje brandt in een glazen, rode houder.

Welke verhaal vertelt deze kijktafel?
Het is duidelijk dat het herfst is: de prachtige herfstbladeren en paddestoelen laten daar geen misverstand over bestaan.
Het poppetje is een held! Maar wie is die held? Ben je het zelf? Is het iemand anders?
De symbolen op de cape vertellen je al wel iets over deze held.
Het hart staat niet alleen voor de goede inborst van de held, het staat ook voor de bedoeling waarmee de held handelt, namelijk liefde: Liefde voor degene die geen helper heeft en wel hulp nodig heeft. De held gaat er als een bliksemschicht op af en doet wat nodig is ...
Als het lichtje brandt, komt de held in actie!

Je zou bij de kijktafel in een gebedje kunnen vragen om kracht en sterkte, want grote én kleine helden kunnen allemaal wel wat steun uit de hemel gebruiken!

TIP: Bedenk samen met je kinderen de kleur en symbolen op de cape voor de held die op jullie kijktafel komt te staan!
TIP: Kijk bij de tegel Je eigen helden-cape maken, en maak de cape voor de held op de kijktafel precies zoals je eigen heldencape!
Knutsel-TIP: De cape is geknipt uit zwart knutselpapier en de symbolen uit rood papier. Als je de helden-cape bij de hals lange uiteinden geeft kunnen deze kruislings over de borst van het poppetje worden vastgemaakt. Ik gebruikte hiervoor twee kopspelden.
TIP: Bedenk samen een verhaal waarin deze held de hoofdrol speelt. 

Ellie Keller - Hoonhout

Artikelen in dit thema Held in actie!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook