Held in actie!

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Herfstheldenlichtjes maken

Herfsthelden: een lichtje voor iemand die het nodig heeft
Superhelden zijn mensen die er zijn voor mensen in nood. Wist je dat je om een held voor iemand anders te zijn helemaal geen superkrachten nodig hebt? Of eigenlijk heb je die superkrachten al. Als jij aan iemand die het moeilijk heeft laat merken dat je aan diegene denkt en iets maakt om iemand op te vrolijken dan gebruik je de krachten die jij hebt - je creativiteit, je fantasie en je opmerkzaamheid - om het leven van iemand mooier te maken. Ken jij iemand die wel een lichtje kan gebruiken? Zeker nu het in de herfst buiten steeds donkerder wordt zijn er veel mensen die je blij kunt maken met een lichtje. Maak voor diegene die je in gedachten hebt een herfstheldenlichtje!

Wat heb je nodig:held 2

• Een schoon glazen potje
• Lijm
• Papier
• Stiften of potloden
• Herfstbladeren
• Een waxinelichtje

Hoe maak je een herfsthelden lichtje?
1. Teken op papier een superheld zonder cape. (afbeelding 1)

2. Knip de held uit.

held op potje

 

 

3. Plak de held met lijm op het lege potje. (afbeelding 2)

 

 

 

 

held op potje met blad4. Pak het mooiste herfstblad dat je hebt gevonden en plak die als cape aan je superheld vast. (afbeelding 3)

5. Versier je potje verder met de herfstbladeren.

6. Als de lijm droog is kan je een waxinelichtje in het glazen potje doen. Als je dat aansteekt kan je zien hoe mooi het licht van het kaarsje door de bladeren schijnt. (afbeelding 4)

7. Geeft het superheldenlichtje aan iemand die je blij wil maken.

held lichtje af

Succes!!

Meike Hettinga

Artikelen in dit thema Held in actie!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook