Artikelen uit 2007

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen in december 2007

De meeste bibliotheken maken een Sinterklaas-plek, met boeken die bij dit feest horen en later in december is er vaak een centrale plaats waar je alle boeken met kerstverhalen en kerstprentenboeken kunt vinden. Neem er een kijkje en leen er enkele.

Voorleesboeken

Nog één nacht slapen, voorkant

In het boek "Nog één nachtje slapen.... de feesten van het jaar met Mieke en Wouter" van Jacques Vriens en Dagmar Stam (90-269-8862-1) wordt uitgebreid aandacht besteed aan Sinterklaas en (de voorbereidingen voor) Kerstmis.Ook "Robin viert kerstfeest" een vooruitgave van het dikkere boek "Robin en God", beide van Sjoerd Kuyper (90-258-4002-7), zijn goede boeken voor "beginners in het geloof". De vader en moeder van Robin weten niet zoveel over geloven, maar Robins opa wel, die bidt voor het eten en komt ook in de kerk..... (6+)

Prentenboeken

Voor de allerkleinsten:Dick Bruna, Kerstmis

Voor kinderen vanaf vier jaar:


Voor kinderen vanaf acht jaar:

voorkant boom van jesse

G. McCaughrean, De boom van Jesse
Een fijn voorleesverhaal in 24 afleveringen over een bijzondere stamboom die begint bij de schepping van zon en maan en uitkomt bij de ster van Betlehem. (90-6173-845-8)

de boom van Jesse binnenkant

EK

terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Artikelen uit 2007

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook