schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen in september!

paddestoelen aan de kant van de weg

* Ga op bramenjacht. Emmertje mee! Zorg er wel voor dat je een plekje weet waar bramen groeien, dit om teleurstelling te voorkomen! En thuis lekker bramentaart bakken!

kijktafeltje met vredesduifjes

* Bedenk samen met je kind(eren) een mooie vredeswens. In de wereldwinkel vond ik kleine duifjes met een wensbriefje in hun snavel. Schrijf die wens op zo"n briefje. Het briefje kan natuurlijk ook in een klein doosje gestopt. Als jullie samen bidden kan je deze wens ook aan God toevertrouwen.

groeimeter

* Haal de groeimeter uit het groene koffertje tevoorschijn. Als je de warme herfst-winterkleding van vorig jaar gaat passen, dan zie je meteen dat je gegroeid bent, ook al heb je dat in de loop van het jaar niet gemerkt of gevoeld!* Spinnenweb maken
Je kunt een spinnenweb maken van een kastanje met saté/cocktailprikkers. Steek zes tot acht prikkers in een cirkelvorm in de kastanje. Een lange draad om de eerste prikker winden en dan naar de volgende prikker: winden en weer naar de volgende, tot uit eindelijk het web af is.
.
* Een herfstkleurplaat kleuren en daarbij de namen leren van alle bladeren en vruchten. (Kleurplaten zijn heel makkelijk te vinden via het afbeeldingenbestand van Google, bijv. met de zoekterm herfst of herfstbladeren)

wat nu Olivier voorkant

* Haal een herfst(zoek)boek uit de bibliotheek.

samen in het herfstbos

* Ga samen naar het bos of park en dan goed zoeken. Beukennootjes, eikels, kastanjes. Naarmate de herfst vordert vind je er steeds meer! Ook het zoeken naar bladeren in zoveel mogelijk kleuren is een aanrader. Ga er lekker mee knutselen!

knutselen met herfstvondsten

EK

Artikelen in dit thema schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook