schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Een echte leermeesterHet is september en dat betekent dat de school weer begint, net als de crèche, de peuterspeelzaal, de zwemles, de clubjes, noem maar op. Kinderen komen hun vriendjes en vriendinnetjes weer tegen en maken kennis met nieuwe vrienden. Dat kan gezellig zijn en spannend tegelijkertijd. Wat ook spannend is, is nieuwe dingen leren: veters strikken, zelf naar de w.c. gaan, koprollen, lezen, schrijven…

Leren gaat eindeloos door in het leven. Leren hoeft niet saai te zijn, maar kan een boeiende ontdekking worden van jezelf en van de wereld. Een goeie juf leert ons genieten van leren, ze wekt ons enthousiasme op. Aldus geïnspireerd willen we verder op eigen benen.

We leren ook geloven. De relatie tussen Jezus en degenen die Hem volgen, is er een van leermeester en leerlingen. Jezus was een uitstekende leermeester. Hij had iets te vertellen en heeft het fantastisch goed verteld. Hij deed dat vaak in verhalen die dicht bij de werkelijkheid van de luisteraars stonden. Bovendien leefde hij zijn eigen boodschap voor. Als je wil weten hoe dat ging, kun je de Kijkbijbel er eens bij pakken (bijvoorbeeld uit de bibliotheek). In het verhaal “Jezus en zijn leerlingen” wordt eenvoudig en heel kernachtig aangegeven wat leren is: “De leerlingen letten goed op wat Jezus doet,” staat er. “Zij luisteren naar wat hij zegt.”

TS

Artikelen in dit thema schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook