schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Vredesweek

Vredesweek 2010

buurten voor vrede

Van 18 tot en met 26 september is het vredesweek, met dit jaar het thema " Buurten voor Vrede". Op de website www.vredesweek.nl vind je informatie over een scala van activiteiten die rond de vredesweek plaats vinden.

kijktafel vredesduifjes II

Eind augustus was ik in de bibliotheek en zag dat er afgeschreven boeken te koop waren. Vier prentenboeken voor een euro! Ik snuffelde de kratjes door en vond wonder boven wonder twee prentenboeken over het onderwerp "vrede".
In het eerste boek wil een klein spitsmuisje iets zeggen, maar op welke plaats hij het ook probeert, de mensen, de machines of de dieren: iedereen en alles maakt de hele tijd lawaai. Dan begint hij iedereen die hij tegenkomt iets in het oor te fluisteren ... en jawel ... hij wordt gehoord. Als iedereen nu eens heel even stil zou zijn en luisterde ...

boeken over vrede

Het tweede boek "Het gevecht om een pit", laat zien hoe oorlogen ontstaan. Twee volken willen allebei aanspraak maken op de kersenpit die precies op de grens is gevallen. Een vernuftige wapenwedloop is het gevolg. Eindelijk staan de legers tegenover elkaar, maar de kersenpit heeft daarop niet gewacht: hij is uitgegroeid tot een kersenboom, wier takken in beide landen bloeien en vrucht dragen!

Twee ideeën om in eigen woorden om te zetten tot een spannend of ontroerend verhaal rond een aspect van vrede. Doen!

Een boek dat nog wel verkrijgbaar is:

WAT IS VREDE?
Emma Damon (illustraties en tekst)

boek wat is vrede

Hoe verklaar je het begrip vrede aan jonge kinderen? Dit boek doet dat aan de hand van herkenbare begrippen en situaties en kleurrijke illustraties.
Op deze manier betrekt Emma Damon jonge kinderen actief bij de vraag Wat is vrede?

Vrede is geven … niet nemen
Vrede is delen … niet zelf houden

Achter in het boek zit een uitneembare poster plus een uitleg hoe je zelf van papier een vredes-kraanvogel kunt vouwen.

Vrede - flapjes en poster, 4 jaar e.o.
€ 13,50 (Sjaloom)
ISBN 90 6249 465 X


EK

Artikelen in dit thema schatten, oogsten, vrede en St. Franciscus

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook