Van Woestijn naar Paastuin

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van kijktafels passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Van Palmzondag naar Pasen

Dit jaar liet ik mij voor een kijktafels voor de Goede Week inspireren door de tekst:

"Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, brengt hij geen vrucht voort".

Als basis koos ik voor een lichtgroene, platte, rechthoekige, aardewerk schaal. Ik zette hem op een paarse ondergrond (linnen servet Hema). In het tuincentrum vond ik een cirkelvormige vorm gemaakt van vervlochten takken en binddraad.
In de winkel van de abdij van Berne Heeswijk kocht ik onlangs een klein houten kruisje met een mooie kleurrijke voorkant , waarop een korenaar met een zon.

kijktafel pasen detail 2 2009

Palmzondag

Zet de schaal op het paarse kleedje en leg de cirkelvorm van vervlochten takken op de schaal. Steek tussen de takken het palmtakje dat je vanuit de Palmzondagviering hebt meegenomen. Leg het kruisje, met de blanke achterkant naar voren toe, erbij.

kijktafel palmzondag 2009

Witte Donderdag

Ik vulde de opstelling van Palmzondag aan met een klein bekertje met daarop een korenaar (een eerste communiegeschenk van een van mijn dochters) en twee kleine druiventrosjes. Echte druiven zijn natuurlijk het mooiste en lekkerste!


kijkjtfel witte donderdag 2009

Goede Vrijdag

Haal de symbolen van Witte Donderdag weg.
Zet het kruisje rechtop. Plaats er een klein christusdoorn-plantje bij. De grote puntige doorns en de kleine rode bloemetjes roepen het beeld op van de doornenkroon van Christus. (let op met kleine kinderen: christusdoorn is giftig!)
Strooi hele graankorreltjes bij de opstelling. Graan kan je kopen bij een reformwinkel. De graankorrel moet sterven in de aarde.

kijktafel goede vrijdag 2009

Pasen

Draai het kruisje om....
Een volle korenaar prijkt in het nieuwe licht van Paasmorgen!
Het graan gestorven in de aarde, brengt honderdvoudig vrucht voort.

Vul de opstelling aan met "lente-paassymbolen" zoals kleine eitjes, de kleur geel, bloesembloemetjes en fris-groen-gras.

kijktafel Pasen 3 2009

EK

terug naar neiuwspagina
terug naar nieuwspagina
ga verder naar de kijktafels voor Pasen

Artikelen in dit thema Van Woestijn naar Paastuin

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook