Sportief zijn

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels juni: Sport en Evenwicht, St.Jansfeest

Evenwicht

Ieder mens moet het leren. Het evenwicht vinden tussen "te" en "precies goed".
Te fanatiek sporten, te lang gamen, teveel eten, te weinig lachen, te hard werken, te overmoedig zijn, te........
Deze maand staat in het teken van sport en sportief zijn. Als je een wedstrijd speelt of een gezelschaps-spelletje speelt, merken je medespelers al gauw hoe je bent. Heb je oog voor je medespelers, speel je vals, ben je solidair, ben je fanatiek, wil je perse winnen, kan je tegen je verlies?
Daarom een kijktafeltje dat ons eraan herinnert dat evenwicht zoeken en vinden een deugd is, die je niet zo snel hebt verworven.
Waar staat de zware steen voor en waarvoor de veertjes? Nee, op deze manier komt die wippende plank nooit in evenwicht......

wip met steen en veertjes evenwicht

Leg op een kiezel een plat stokje (bijv. een verf-omroer-stokje) Leg daarna aan de ene kant een steen en aan de andere kant een paar veertjes. Zet dit geheel op een zomerse ondergrond, samen met wat zomerse bloemetjes in een klein vaasje en zet er een lichtje bij. De rose onderzetter uit het koffertje 'Beginnen maar!" past prima bij de zomermaanden.

evenwicht + Bas(juni)

Het boek "Alle maanden van het jaar" staat open op een zomerpagina. Op de ene bladzijde ligt Boris te luieren, terwijl hondje Bas het liefste zou willen spelen. Op de andere bladzijde zwemt Boris zo hard dat Basje hem niet bij kan houden.
Is dit gezellig? Is er evenwicht?

evenwicht 2

Achter de wip staat op deze kijktafel een zomerse kaart met daarop een mooie regenboog. Op de wip twee lego-figuurtjes die aan het spelen zijn en de wip mooi in evenwicht kunnen houden.....

St. Jansfeest

Op 24 juni vieren we het St. Jansfeest, het feest van de geboorte van Johannes de Doper. Zes maanden voor de geboorte van Jezus, wordt hij geboren als zoon van Zacharias en Elisabeth. Je vind dit verhaal in het Evangelie van Lucas, het eerste hoofdstuk. Je zou kunnen zeggen dat dit feest aan het begin van de zomer de tegenhanger is van Kerstmis. Het St. Jansfeest valt in de week van de langste dag. De zon keert weer om en de uren daglicht worden langzaam maar zeker steeds minder.....

St. Jansfeest 3

Het boek "van Winterkrans tot Zomerdans" staat open op de pagina van het St. Jansfeest. Maak samen met je kinderen kransjes van madeliefjes!

St. Jansfeest kijktafel  detail

EK

terug naar nieuwspagina
naar: kijktafels rond "sportief zijn"

Artikelen in dit thema Sportief zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook