Sportief zijn

Kijktafels

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafels rond Sport en de Avond-vierdaagse

Kijktafel sport

In het algemeen kun je een kijktafel rond "sport" maken door de gekregen medaille, vaantje of zwemdiploma neer te leggen/zetten. Op een leeg plekje in de boekenkast, ombouw of bureautje. Beker gewonnen? Natuurlijk krijgt hij een ere-plaatsje!. Samen met de roze onderzetter uit het koffertje "Beginnen maar" met de tekst “Dank U wel voor deze dag” en een waxinelichtje is er een plekje waar we onze dankbaarheid kunnen uitspreken voor de neergezette prestatie als-van-zelf-sprekend- ontstaan!

kijktafel met bekers en medailles en vaantjes

Wanneer je op internet zoekt naar een kleurplaat van je favoriete sport, dan kan die erbij als achtergrond. Het is een tip om de plaat niet te groot af te drukken. Dan kan je de afbeelding op een blanco (correspondentie) kaart plakken en in de kaarthouder zetten.

Geschikte platen vind je op:
http://www.pinkelotje.nl/vierdaagse.html
http://www.kleurplaten.info/kleurplaten/water
http://www.kinderpleinen.nl/showPlein.php?plnId=1852

kleurplaat avondvierdaagse

Avondvierdaagse

avondvierdaagse lopen

Een intensieve week komt eraan. De kinderen gaan niet alleen naar school, maar ook nog in de avonden aan de wandel. Soms spannend en vermoeiend, maar meestal gaat het wandelen samen met andere kinderen vanzelf.

Het is leuk om in het weekend of de week ervoor stil te staan bij wat er gaat gebeuren. Een hoekje te maken met een kleurplaat(je) en de eerder behaalde medailles neer te leggen. Te praten over je lichaam dat je van God gekregen hebt. Waar ben je trots op, wat kan je goed met je lijf? Wat is nodig om vol te houden tijdens de avondvierdaagse? Ook kun je een aftelkaart maken met de 4 dagen.

kijktafel avondvierdaagse met aftelkaart

Een bijpassende tekst uit de Bijbel is te vinden in Jesaja 40, vers 30 en 31:
Jonge strijders worden moe en raken uitgeput,
zelfs sterke helden struikelen,
Maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.


In de rubriek “Wortels” praat ik met mijn dochter over deze tekst. (Ga naar....)

bijbeltekst Jesaja

Prijzenkast
Wil je wat meer aandacht besteden aan de kijktafel, dan kun je met de kinderen een “prijzenkast maken”.

deksel met medailles

Dit doe je door de medailles of vaantjes in een stuk karton vat te prikken of in een (schoenendoos)deksel. Het is het makkelijkst om 1 gaatje per medaille te prikken en het speldje aan de achterkant vast te zetten met plakband. Op de foto zijn per medaille twee gaatjes gemaakt. Dat geeft een mooi resultaat, maar is een heel gepriegel.

gaatjes maken met prikker

De laatste avond
De laatste avond...is het groot feest. Het is gelukt! Met z"n allen achter de muziek aan lopen. Trots zijn op de prestatie: vier avonden achter elkaar een afstand gelopen! Vaak krijgen kinderen snoep. Maar bloemen zijn ook feestelijk. Het is leuk om te combineren: een bosje bloemen met wat snoep ertussen. Niet te veel, want dan wordt het bosje te zwaar voor de triomftocht!

avondvierdaagse'boeket' met snoep erin verwerkt

MV

terug naar nieuwspagina
naar: kijktafels rond Sport en Evenwicht en St. Jansfeest

Artikelen in dit thema Sportief zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook