Sportief zijn

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Zorg voor je lichaam

Wat heeft je lichaam met God te maken?
God heeft ons gemaakt.
In Psalm 139 staat daar een mooi stukje over.

'U hebt mijn nieren geschapen,
mij samengevlochten in mijn moeders schoot.
Dank voor het ontzagwekkend wonder dat ik ben...'


(de hele tekst van psalm 139 en een gezongen (kinder)versie vind je in de rubriek Vieren. Ga naar....)

Je bent zo gewend dat je alles kan met je lijf. Dat je kan sporten, de avondvierdaagse wandelen... Het lijkt niks bijzonders. Soms kun je er even bij stilstaan dat God je zo goed heeft gemaakt.

twee kinderen

In de Bijbel staat ook dat je je lichaam kunt vergelijken met een huis waar God in wil wonen. Het staat helemaal aan het einde van een brief van Paulus, namelijk 1 Korintiërs, hoofdstuk 6:

'Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest,
die in u woont en die u ontvangen hebt van God,
en weet u niet dat u niet van uzelf bent?
U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.'


Ik heb eens nagedacht over die tempel. Een mooi stevig gebouw waar God in wil wonen. Daar word ik blij van. Dat ik een goed lichaam heb gekregen van God waar ik zuinig op wil zijn. Toen maakte ik dit schilderij.

schilderij lichaam tempel H. Geest

Wanneer je gaat sporten of meedoet aan de avondvierdaagse, is dat goed voor je conditie. Goed voor je spieren en je lenigheid. Maar soms gaat er iets mis. Dan heb je een spier verrekt of iets gekneusd. Je hebt een blaar of een schaafwond. Of je bent gewoon heel erg moe. Het is goed om dan ook even te stoppen. Je lichaam zegt eigenlijk: “Stop, ik heb verzorging nodig”. Wanneer je blij bent met je lichaam dat je van God gekregen hebt, dan zorg je er ook goed voor. Dat doe je door een pleister, een voetenbadje of je maakt een lekker plekje waar je kan uitrusten op de bank. Iets warms tegen de spierpijn of een rustig weekend na een grote sportprestatie.

blaren

Gesprekje met mijn dochter

bijbeltekst

Voor de kijktafel schrijft mijn dochter deze tekst over uit de Bijbel. Ze zegt: ''Alles in deze tekst lijkt op elkaar. Moe en uitgeput... Niet moe en niet uitgeput....” We hebben met kleurtjes meer aandacht gegeven aan deze kernwoorden. We kletsen verder en komen samen tot het volgende: “Bij de avondvierdaagse moet je je ook inspannen en word je moe. Daarom kan je deze Bijbeltekst begrijpen. In het gewone leven heb je dat namelijk ook. Je moet je inspannen. God wil bij je zijn als het moeilijk is. Of als je moe bent. Dan wil Hij je weer kracht en doorzettingsvermogen geven.”

overschrijven bijbeltekst

MV

terug naar nieuwspagina
naar: St. Jansfeest

Artikelen in dit thema Sportief zijn

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook