Volop leven

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Naar de kerk, anders dan anders

Ga juist in de vakantie eens naar de zondagsviering van de plaatselijke parochiekerk in jullie vakantieplaats in het buitenland.

voorkant ik ga mee naar de kerk

Als je kinderen in groep 5 of hoger zitten kan je dat gerust eens doen. Ook in het buitenland duren de vieringen niet langer dan een uur en het is een bijzondere ervaring. Ook al kan je niet alles volgen, er is veel te zien. Een andere ruimte, andere ramen, andere beelden, andere taal, andere mensen. Maar toch is er ook veel herkenbaars, want sommige dingen zijn hetzelfde als thuis: er is ook een altaar, de lezingen uit de bijbel, de vaste gebeden, de geloofsbelijdenis, het Onze Vader.

Ook hier, in dit andere land, komen de mensen naar de kerk. Ook hier geloven ze in God, ook hier proberen mensen Jezus na te volgen. Je voelt je verbonden met al die gelovigen over de hele wereld.

met kinderen rond het altaar

Misschien lukt het jullie om een refreintje van een lied mee te zingen of ken je de melodie en kan je meeneuriƫn.
Er zijn nog meer verschillen: meer of juist minder gezinnen in de kerk, zondagse kleding, de voorganger die je na afloop een hand geeft, het napraten op het kerkplein.
Misschien voelt het vrolijker of juist plechtiger dan jullie in Nederland gewend zijn.
Maar een ding is zeker: het is fijn om bij de wereldwijde gemeenschap van gelovigen te horen!

pinksteren over de hele wereld

EK

terug naar nieuwspagina
naar: geloven als vakantie-avontuur

Artikelen in dit thema Volop leven

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook