Volop leven

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Prentenboeken zomer 'Volop leven'

Klein-Mannetje vindt het geluk

klein mannetje vindt het geluk voorkant

Klein-Mannetje vindt een 'klavertje vier', en dat brengt (zomer) geluk. Ondanks allerlei tegenspoed laat Klein-Mannetje zich zijn geluksgevoel niet afnemen!
Een humoristisch boek in zomerse sfeer, voor kinderen vanaf 5 jaar.
Max Velthuijs, Klein-Mannetje vindt het geluk
isbn 90 5579 804 5

klein mannetje, binnenkant

Een lange dag

een lange dag, voorkant

Martje en haar Grootmama wonen al heel lang bij elkaar. Alles doen ze samen, ook de klusjes in huis. Totdat Grootmama op een ochtend niet zoals altijd opstaat voor het ontbijt. Ze is moe, heel moe.

een lange dag, binnenkant 2

De volgende dag gaat Grootmama op stap. Ze betaalt haar rekeningen en brengt haar bibliotheekboeken terug. Dan neemt ze Martje mee op een laatste, lange wandeling. Ze luisteren, ruiken en proeven volop in- en van de hoog-zomerse dag. Een hele bijzondere laatste dag!
Margareth Wild & Ron Brooks, Een lange dag
isbn90 5637 003 0

een lange dag, weerspiegeling in water

Kikker en de horizon

kikker en de horizon, voorkant

Rat stond op een heuvel en keek over het land naar de horizon. Wat is de wereld toch mooi, dacht hij.Het wordt tijd dat ik weer op reis ga! Kikker wil dolgraag met hem mee. En zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet. Maar Kikker vindt dat het wel erg lang duurt voordat ze er zijn. En hoe zou het thuis met iedereen gaan?

Dit boek over reizen, horizon en heimwee past goed bij de zomer-vakantietijd!
Max Velthuijs, Kikker en de horizon
isbn 90 258 4859 1

kikker en de horizon, binnenkant

Alle maanden van het jaar

voorkant alle maanden van het jaar

In ieder gezin zou er in de boekenkast een 'alle maanden door het jaar' boek moeten staan. In dit boek beleven Boris en zijn hondje Bas van januari tot en met december allerlei avonturen. In februari gooien ze sneeuwballen, in maart gaan ze bij de lammetjes kijken, in juli gaan ze zwemmen en in augustus picknicken en ontmoeten ze op de hei een schaapskudde.... Een dergelijk boek is ook heel bruikbaar voor je aandachtshoekje/kijktafel thuis.
Nannie Kuiper & Alex de Wolf, Alle maanden van het jaar
isbn978 90 216 6503 0

kijktafel alle maanden juli/aug breed

EK

Artikelen in dit thema Volop leven

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook