Als een mantel

Thema van Herfst 2012
Een mantel beschermt, beschut. Je voelt je er veilig in en misschien kan je er wel onder schuilen als het regent, of erger kwaad je treft.
In de geloofstraditie kennen we de mantel van Gods liefde en de schutsmantel van Maria. Het hemelgewelf vol sterren behoedt de aarde en wie erop wonen als een mantel. Zou de mantel van Sint Maarten op onderstaand plaatje daarom een voering hebben die op een sterrenhemel lijkt?

Detail kijktafel Sint Maarten /afbeelding

In deze editie 'Als een mantel...' staat de mantel/jas centraal: beeld van identiteit, bescherming en toevluchtsoord. Maar ook symbool van zorg en delen. We hopen dat onze site je ook deze maand weer volop inspiratie biedt om in je gezin over dit thema te praten, het zichtbaar te maken, er rond te bidden en over voor te lezen! Onderaan vind je de verwijzingen naar alle rubrieken.

St. Nicolaas

Het feest van Sint Maarten (11 november) is ondenkbaar zonder het verhaal van de mantel, die hij deelde met een bedelaar. En Sint Nicolaas, die al eeuwen lang gekleed gaat in zijn rode bisschopsmantel, zou Sinterklaas niet zijn als hij ineens een blauw jack aanhad.

jas is te klein

Het wordt kouder en het is tijd om je warme winterjas tevoorschijn te halen. Zit hij nog wel lekker? Past die mooie jas van vorig jaar nog wel? Wat gebeurt er met die oude jas als je een nieuwe krijgt? Misschien brengt mama hem wel naar Emmaus, opgericht door Abbé Pierre. Wist je dat die altijd een zwarte mantel droeg vol met zakken, zodat hij voldoende brood kon meedragen voor de zwervers van Parijs?

Geloven Thuis nu ook op facebook
Zoals je hiernaast ziet kan je je ervaringen met thuis geloven vanaf nu delen via Facebook. Zo krijgen je medegelovers een gezicht en kunnen we elkaar steunen, glimlachen naar aanleiding van een geplaatste anekdote, vragen stellen, ons geloof delen en elkaar inspireren. Zet deze pagina bij je Facebook-favorieten en licht - als je dat wilt - jouw eigen netwerk in over deze community. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook