Als een mantel

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

De mantel van de liefde

Dat de liefde van God voor je voelbaar is, als een mantel om je heen geslagen. Wat een prachtig beeld is dit. Onder deze mantel kan je schuilen, je gekoesterd weten, veilig.

In de liedbundels waaruit in de verschillende kerken wordt gezongen staat een bekend lied: "Vriendelijk licht". Je vindt het in de bundel "Gezangen voor Liturgie" onder nummer 570 en in "het liedboek van de kerken" staat het als gezang 174.

muziek + tekst: zo vriendelijke en veilig als het licht GvL 570

De melodie is niet zo moeilijk, leer het je kinderen. Zing het samen.
Ook de andere coupletten roepen mooie beelden op. Bijvoorbeeld van een God die over je waakt en je opvangt als je valt.

mantel vol kleur

Er is nog een ander lied, het komt oorspronkelijk uit de bundel "Eva"s lied" en het heet "Lied om te gaan". In het derde couplet zingen we over de mantel van vrede.

'Neem bij het gaan de mantel van vrede
die wij behoedzaam om mogen slaan,
waarin de Naam vol kleur is geweven,
vage beschutting in mensenbestaan.'


Deze mantel doet denken aan de mantel die Jozef van vader Jacob kreeg, een veelkleurige mantel, een koning waardig. De naam van God, we noemen God vaak "licht", licht dat in zeven kleuren uiteen valt, is in de mantel geweven.

Ja, de mantel van Gods liefde, laten we ervan zingen, maar vooral: laten we hem omslaan en zo gekleed onze weg door het leven gaan: klein en groot. Deze mantel past namelijk iedereen!

EK

Artikelen in dit thema Als een mantel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook