Als een mantel

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Het Jaar van het Geloof- Geloven wat is dat eigenlijk?

logo jaar van het geloof

Op 11 oktober 2012 is in de Katholieke Kerk een speciaal 'Jaar van het Geloof' ingegaan. In dit 'Jaar', uitgeroepen door Paus Benedictus XVI, worden gelovigen uitgedaagd om extra aandacht te besteden aan het verdiepen en het versterken van hun geloof.

Waarom nu?
Het 'Jaar' blikt terug op het begin van het tweede Vaticaans Concilie (50 jaar geleden) en op de verschijning van de Catechismus van de Katholieke Kerk (20 jaar geleden). Juist in een tijd van sterke secularisering zou dit zou een leerjaar moeten worden, waarin katholieken kennis opdoen die hun geloof ten goede komt. De Kerk benadrukt ook in dit Jaar het belang van evangelisatie. Voor veel mensen in onze tijd is het evangelie onbekend.

Het geloof is..., binnenkant Geloven wat is dat eigenlijk?

Hoe zou ik hieraan mee kunnen doen?
Veel parochies hebben lezingen, cursussen en gebedsmogelijkheden in de aanbieding. Ook zelf kun je hernieuwd kennisnemen van de inhoud van de Bijbel en de leer van de Kerk. Basics vind je in de Catechismus van de Katholieke Kerk en in de jongerencatechismus, Youcat.
Bij Adveniat is ook een schat aan geloofsboeken te vinden voor jong en oud.

Wanneer is het Jaar afgelopen?
Op 24 november 2013, het hoogfeest van Christus, Koning van het Heelal.

Een boek over geloven voor kinderen?

Voorkant: Geloven, wat is dat eigenlijk?

Zeer recent verscheen bij Adveniat het boek 'Geloven, wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen' geschreven door Anne Sophie du Boetiez e.a.

Dit boek nodigt je uit om over 8 vragen mee te denken en zo Jezus en het christelijk geloof beter te leren kennen. Op de achterkant van het boek staat: 'Vragen stellen, daar begin je al vroeg mee... en je zal het je hele leven blijven doen. Vragen als:
* Hoe is de wereld ontstaan?
* Waarom bestaat de mens?
* Wat is geloven?
* Wie is God?
* Waarom heeft niet iedereen hetzelfde geloof?
* Waarom bidden we?
* Bestaat de duivel?
* Wat komt er na de dood?'

Het is een glossy geïllustreerd boek voor wat grotere kinderen. Een lekker boek om zelf te lezen en te bekijken, want de grappige plaatjes vertellen ook heel wat!

God, woont daar... (binnenkant Geloven, wat is dat eigenlijk)

Een zeer lezenswaardig boek, ook voor jongeren en volwassenen.

TS/EK

Artikelen in dit thema Als een mantel

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook